Domžalčani so dočakali okrepitev na položaju predvsem krilnega centra, ki je bil po odhodu mladega Alexandra Shashkova v Italijo, osiromašen. Dres Helios Sunsov bo oblekel občasni slovenski reprezentant Mitja Nikolić.

200 cm visok košarkar, ki lahko zaigra tako na položaju krila kot tudi krilnega centra, bo zakrpal luknjo, ki jo je povzročil odhod Shashkova, želja kluba pa je bila, da se poišče slovensko okrepitev. Trenerju Jovanu Beaderju bo Nikolić, ki je na EuroBasketu 2015 nosil tudi dres slovenske reprezentance, na voljo že to sredo, ko v Domžale, v 6. kolu Lige ABA 2, prihaja Rogaška.

Mitja Nikolić, ki je lani igral za Rogaško, je nova okrepitev Helios Sunsov. (foto: Lovčen 1947)

Prav v Rogaški je tudi preživel lansko sezono in v 2. ABA Ligi dosegal po 12,9 točk, 5,7 skokov in 2,5 podaje na tekmo. Še malce boljše številke je dosegal v Ligi Nova KBM, po 14,5 točk, 6,5 skokov in pa 2,7 podaje.

Mitja Nikolić, Helios Suns: S Heliosom, ki se je znašel v situaciji s kratko klopjo na moji igralni poziciji, smo hitro našli dogovor. Gre za urejeno sredino, ki letos nastopa v več tekmovanjih. Naredil bom vse, da čim bolj pomagam ekipi.”

Jovan Beader, trener Helios Sunsov: “Z Mitjo smo končno našli igralca, ki smo ga v zadnjih tednih močno pogrešali. Verjamem, da se bo hitro vklopil v naš sistem igre. Gre za košarkarja, ki s sabo nosi tudi veliko izkušenj močnejših tekmovanj, kar bo koristilo naši mladi zasedbi.”