Po domačem porazu proti Šentjurju bodo člani poskušali rane malce zacelit v Črni gori, na gostovanju pri Lovćenu. Slednji imajo v Ligi ABA 2 trenutno enak izkupiček zmag in porazov kot Sunsi, a so sploh na domačem parketu izredno neugoden nasprotnik.

Lovćen je torej, tako kot Helios, v dosedanjih šestih tekmah štirikrat priznal premoč nasprotniku. Je pa zato obe zmagi dosegel doma, enako kot Domžalčani, tako da je jasno, kdo na tokratni tekmi velja za rahlega favorita. Prvo ime črnogorske zasedbe je Aleksa Popović, mnogim dobro poznan predvsem s sezon pri Budućnosti. Dosega po 19,5 točk na tekmo, temu pa dodaja še 6,7 skokov in 2,5 podaj. Med poznanimi obrazi pri Lovćenu najdemo tudi nekdanjega člana Sunsov Đorđa Lelića.

Jovan Beader, trener Helios Sunsov: “Na žalost v Črno goro odhajamo oslabljeni, saj nas je nepričakovano zapustil Mitja Nikolić, ki odhaja v Italijo, tare pa nas še nekaj manjših poškodb, tako da vse do zadnjega ne bomo vedeli, v kakšni zasedbi bomo nastopili proti Lovćenu. Na drugi strani je to priložnost za ostale, da čim bolje izkoristijo svojo priložnost, in se dokažejo v tem močnem tekmovanju.”

Jure Besedić, Helios Suns: “Mislim da smo se dobro pripravili na Lovćen, ki ima zelo korektno zasedbo, še posebej na svojem parketu pa so močno neugodni. Nikakor pa pred težkim gostovanjem ne mečemo puške v kuruzo, ampak bomo v Črni gori naredili vse, da pridemo do nove zmage.”

Obračun v Športnem centru Lovćen Cetinje se jutri prične ob 18. uri, spremljali pa ga bomo preko naših socialnih omrežij.