Ob rezultatski krizi, v kateri se je znašla članska ekipa, so se pri Helios Sunsih odločili za spremembo na mestu glavenga trenerja. Dosedanjega trenerja Jovana Beaderja bo zamenjal mlad slovenski strokovnjak Dejan Jakara, ki je v klubu v preteklosti že deloval.

Ena zmaga od petih tekem v državnem prvenstvu in dve od sedmih tekem v Ligi ABA 2 je premalo od načrtovanega za začetek sezone, zato so se v klubu odločili za menjavo na mestu glavnega trenerja članske ekipe. Jovana Beaderja, ki mu želimo vse najboljše na nadaljnji trenerski poti, bo na mestu trenerja zamenjal slovenski trener Dejan Jakara, ki je v domžalskem klubu že deloval kot pomočnik članskega trenerja, zadnjo sezono pa je kot glavni trener preživel na češkem pri Brnu.

Dejan Jakara bo vsaj do konca sezone vodil Helios Sunse.

Jakara, ki bo daleč najmlajši trener slovenske prve lige, bo z delom začel takoj, saj Helios Sunse v tem tednu čakajo kar tri tekme. Prva, pokalna, že danes zvečer pri novomeških Trotih, naslednja v sredo, v Ligi ABA 2, ko v Domžale prihaja črnogorska Sutjeska, v soboto pa sledi še domač obračun Lige Nova KBM proti Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi. V obračune tega tedna ekipa žal še vedno vstopa precej oslabljena zaradi poškodb, vseeno pa bodo fantje in nov trener dali vse od sebe, da popravijo vtis iz prejšnjih tekem.

Dejan Jakara, nov trener Helios Suns: “Rad bi se zahvalil klubu za zaupanje, ob tem pa poudaril, da se pravaprav počutim, kot da s kluba sploh nisem odšel. Tu smo ustvarili ene najlepših spominov v moji trenerski karieri in vse bom naredil za to, da se temu spet približamo. Ekipa je imela precej smole s poškodbami in tudi količina tekem je terjala svoj davek. Ne ostane nam drugega, kot da se zapremo v dvorano in premišljeno začnemo uvajati nekatere spremembe, kar pa bo, glede na razpored tekem, izredno težko. Verjamem pa, da nam lahko uspe!”

Matevž Zupančič, direktor Helios Suns: “Članska ekipa se je že v začetku sezone znašla v rezultatski krizi. Ne glede na nekatere objektivne razloge, kot so poškodbe nekaterih nosilcev in naporen ritem tekmovanj, smo se v klubu odločili za menjavo na mestu trenerja. Priložnost smo se odločili dati domačemu strokovnjaku in tako bo od danes dalje člansko ekipo vodil Dejan Jakara. Jakara je v klubu že deloval in dobro pozna naš ustroj in tekmovanja, kjer nastopamo. Odlikuje ga izjemno košarkarsko znanje, ambicioznost, energija in tudi že izkušnja iz tujine. Pred novim trenerjem in ekipo je naloga pozabiti slab začetek sezone in se pokazati v boljši luči v nadaljevanju, ob čemer se zavedamo, da dvig forme ne bo prišel čez noč. Z Jakaro smo sklenili sodelovanje do konca te sezone z možnostjo nadaljevanja še za naslednjo.”