Domžalčani so v 6. kolu Lige Nova KBM zabeležili še peti poraz, s tem pa se čedalje bolj oddaljujejo od boja za prvih šest mest, ki vodijo direktno v Ligo za prvaka. Tokrat je bila v Domžalah boljša izkušena ekipa Šenčurja, ki je slavila z 59:64.

Šenčurjani, ki imajo verjetno najbolj izkušeno zasedbo v državnem prvenstvu, so prevladovali večji del srečanja, čeprav so Sunsi v prvem polčasu zaostajali le za točko ali dve. V tretjem delu je že kazalo, da so Domžalčani pred preobratom, ko so obrnili potek tekme in prišli do vodstva, a se gostje niso dali.

Smiljan Pavić in Nejc Klavžar

Zadnji del igre so Gorenjci dobili z 10:18, pravzaprav so v zaključek tekme vstopili bolj zbrano in že z nekaj prednosti, ki je Sunsi potem niso uspeli več nadoknaditi. Končalo se je s skromnih, to je treba priznati, 59:64 za Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo, ki je močno, z 31:46, dobila tudi skok.

Pri domačih spet ni bilo izstopajočega strelca, Jure Besedić je dosegel 12 točk, Nejc Klavžar jih je dodal 10, vse že v prvem polčasu. Na drugi strani smo lahko pozdravili kar nekaj znanih obrazov domžalske košarkarske zgodovine (Pavić, Morina, Mijanović, Gorjanc), prva strelec izkušenih pa sta bila Ramo Rizvić in Miljan Pavković s po 14 točkami.

Dejan Jakara, Helios Suns: “Najprej seveda čestitke Šenčurju za zmago. Igrali so tako, kot smo pričakovali, trdo, čvrsto, spuščali so žogo pod koš. Kljub slabemu metu z razdalje, mi nismo uspeli obrnit tekme v našo korist. Dejansko je težko v tem tempu, ko ni časa za pravi trening, narediti nekaj več na svoji igri. Smo v težkem položaju, a nam ne ostane drugega, kot da se zapremo v dvorano, in čim prej popravimo tiste stvari, ki so trenutno slabe. Čakamo na vrnitev zdravega Gajića, nato pa nadaljujemo s tem napornim ritmom tekem v pokalu, ABA Ligi in državnem prvenstvu, kjer bomo naredili vse, da se dobro pripravimo na obračun z Rogaško.”

Jure Besedić

Rade Mijanović, Šenčur GGD: “Čestitke fantom z dveh razlogov, to je bila druga tekma v 48 urah po pokalnem obračunu z Ilirijo, ter za dobro koncentracijo proti Heliosu, za katerega smo vedeli, da so v pozitivni šok terapiji po menjavi trenerja. Pokazali smo zrelo igro in mislim da zasluženo prišli do novih dveh točk.”

Domžalčani nadaljujejo z napornim ritmom tekem, v ponedeljek zvečer, ob 19.00, sledi domača pokalna tekma s Troti iz Novega mesta, v sredo v Mostarju (BiH) igrajo obračun Lige ABA 2 proti Zrinjskemu, naslednjo soboto pa v državnem prvenstvu gostujejo v Rogaški Slatini.

Liga Nova KBM, 6. kolo (Domžale, 17. 11. 2018)

Helios Suns – Šenčur Gorenjska gradbena družba 59:64 (15:16, 19:20, 15:10, 10:18)

Helios Suns: Pašajlić 4, Gajić 2, Klavžar 10, Fon 6 (5 skokov), Bratec 9, Durnik 6, Močnik 4 (5 skokov, 5 podaj), Jogan, Besedić 12, Strel, Šalić 6 (5 skokov)
Šenčur GGD: Novak, Morina 4 (10 skokov), Murić 6 (6 skokov), Rizvić 14 (6 skokov), Zadnik 6, Martinčič 2, Pavić 12 (5 skokov), Žnidar, Sejfić 4, Popadić 2, Jerše, Pavković 14