Helios Sunsi so še v drugo ugnali novomeške Trote (86:78) in se, z dvema sicer ne preveč prepričljivima zmagama, uvrstili v naslednji krog Pokala Spar. Že naslednje jutro pa so fantje sedli na avtobus, saj jih je čakala dooolga vožnja proti Mostarju, kjer jih v sredo čaka tekma ABA 2 Lige proti Zrinjskemu.

V Domžale je, prvič po operaciji kolena, prišel tudi Luka Smodiš, ki je navijal za svoje Helios Sunse, vsake toliko pa je zaploskal tudi prijateljem pri Trotih.

Povratni pokalni obračun je imel podobno sliko kot prva tekma; drugoligaš iz Novega mesta je tekmo odlično začel, pa čeprav so zaradi številnih poškodb v Domžalah zaigrali z zgolj sedmimi košarkarji. Domžalčani so potrebovali kar nekaj časa, da so tekmo vzeli resno, po zaostanku z 19:24 po prvih desetih minutah, pa so že v drugi četrtini stvari postavili na svoje mesto (52:36).

V nadaljevanju so Troti pokazali enakovredno igro, pri Domžalčanih pa so več priložnosti za igro dobili mladi. Najbolj jo je izkoristil 18-letni Jakob Strel, ki je bil z 20 točkami tudi prvi strelec Sunsov. Na drugi strani je Martin Mežan dosegel še 3 več.

Pokal Spar, poovratna tekms 4. kola (Domžale, 19. 11. 2018)

Helios Suns – Troti Novo mesto 86:78 (19:24, 33:12, 20:23, 14:19)

Jakob Strel je dobro izoristil svoje minute in tekmo končal pri 20 točkah.

Časa za počitek oz. za pripravo na naslednjo tekmo pa ni bilo veliko. Pravzaprav ga sploh ni bilo. Sunsi so že naslčednji dan, na hladno torkovo jutro, odšli na pot proti Mostarju, kjer jih v sredo čaka obračun Lige ABA 2 z Zrinjskim. Slednji je trenutno z zgolj eno zmago na dnu jadranskega drugoligaškega dogajanja, a s tekme v tekmo kaže boljše predstave.

Domžalčani bodo morali biti najbolj pozorni na Aleksandra Todorovića, ki je s 14,5 točkami in 7,0 skoki prvo ime zasedbe, druga nevarnost pa preti s strani Marka Ramljaka, ki je večji del kariere preživel pri Zadru, v Mostarju pa letos dosega po 14,1 točke in 6,3 skoka.

Jure Močnik, Helios Suns: “Počasi se naša ekipa sestavlja, dobro delo s tisto malo treningov, kar jih imamo na voljo, pa bi radi prenesli tudi na tekme. Proti Zrinjskemu bomo morali paziti, da jim ne steče met z razdalje, kar je letos v Mostarju občutil že MZT. Ob tem bomo morali biti zbrani od prve do zadnje minute, če želimo priti do zmage, ki bi nas pomaknila proti sredini lestvice.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Tako kot pri nas v Heliosu, so imeli tudi pri Zrinjskemu v začetku sezone nekaj težav s poškodbami, kar jim je vzelo kakšno zmago ali dve. Naša želja je, da v tekmah čim prej vidimo popravke, ki se jih lotevamo na redkih treningih, ki jih imamo na razpolago.”

Obračun Zrinjskega in Helios Sunsov se jutri, 21. 11., v dvorani Bijeli Brijeg v Mostarju, prične ob 19. uri.