Pravijo, da se človek vedno rad vrača tja, kjer se je dobro počutil, še bolje pa je, če je bil tam tudi uspešen. Pri Blažu Mahkovicu sta odkljukani obe zahtevi, zato se lanski prvi strelec Lige Nova KBM ponovno vrača v staro jato.

Blaž Mahkovic se vrača v Domžale.

Občasni slovenski reprezentant je zadnja dva meseca nosil dres novomeške Krke, kjer je zakrpal vrzel po poškodbi Marka Jošila. Zdaj pa bo 201 cm visok košarkar vsaj do konca sezone, z možnostjo podaljšana še za naslednjo, položaj krila in predvsem krilnega centra zasedal pri Helios Sunsih, ki imajo na tem mestu težave odkar se je v Italijo preselil Rus Alexander Shashkov.

Mahkovic je lani v Domžalah naravnost blestel in bil z 19,0 točkami in 6,4 skoki eno glavnih imen državnega prvenstva. Letos je za Krko v štirih tekmah Lige Nova KBM prispeval po 14,3 točke in 3,3 skoke, v šestih tekmah Lige ABA pa po 5,2 točke in 3,5 skoke. Trenerju Dejanu Jakari bo na voljo že za sobotni obračun državnega prvenstva proti Rogaški.

Blaž Mahkovic, Helios Suns: “Zelo sem vesel, da se vračam v Domžale, kjer sem v preteklosti že preživel tri lepe sezone. Komaj čakam na prvo tekmo in upam, da Helios rezultatsko čimprej vrnemo tja, kamor tudi sodi.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Zadovoljni smo, da se Blaž ponovno priključuje naši ekipi. Kot eden najboljših posameznikov prejšnje sezone, nam bo s svojo kvaliteto omogočil dodatno širino tako v napadu, kot tudi v obrambi. Dobro ga pozna tudi ekipa, tako da pričakujem, da se bo zelo hitro vklopil v naš sistem.”

Urban Oman bo za Helios Sunse, poleg Lige ABA 2, igral tudi v Ligi Nova KBM.

Ob tem Domžalčani na spisek igralcev za Ligo Nova KBM dodajajo še eno ime, in sicer se ekipi za državno prvenstvo priključuje Urban Oman. Slednji je za Sunse letos nastopal v Ligi ABA 2 ter dosegal po 5,0 točke in 4,2 skoka na tekmo, igral pa je tudi za drugoligaša LTH Castings iz Škofje Loke, kjer je bil s povprečjem 13,8 točke, 5,2 skoka ter 3,0 podaje eden pomembnejših členov ekipe. Tudi Oman bo v domžalskem kadru za tekmo že to soboto v Rogaški Slatini.