Domžalski Helios Sunsi so imeli v pravkar končanem reprezentančnem oknu največ slovenskih reprezentantov. Aljaž Bratec, Blaž Mahkovic in Urban Durnik so vpisali nova dva uradna nastopa v dresu Slovenije, kljub borbeni predstavi predvsem na drugi tekmi proti Latviji, pa so igrišče vseeno obakrat zapustili poraženi.

(foto: FIBA)

Na tekmah proti Ukrajini in Latviji je od naših največ priložnosti dobil Blaž Mahkovic (1990, 201 cm), ki je obakrat na parketu preživel po dobrih 13 minut, proti Ukrajincem je dosegel 3 točke in pobral eno odbito žogo, proti Latviji pa je bil izvrsten v obrambi, ob tem pa na drugi strani prispeval še 6 točk.

(foto: FIBA)

Urban Durnik (1997, 201 cm) je proti Ukrajini v slabih 5 minutah zbral en skok, večjo vlogo pa je imel na drugi tekmi proti Latviji, potem ko je Slovenija ostala brez Žige Dimca. V 12 minutah je dosegel 4 točke, 3 skoke in 3 podaje, parket pa je zapustil s 5 osebnimi napakami.

Najmlajši od trojice, Aljaž Bratec (1998, 193 cm), se v šestih minutah igre proti Ukrajini ni vpisal v statistiko, proti Latviji pa je v sedmih minutah enemu skoku dodal še dve podaji.

(foto: FIBA)

Fantje so sicer dan po drugi reprezentančni tekmi že preživeli v Športni dvorani Domžale, saj Sunse na ponedeljkov večer čaka prva od treh tekem tega tedna; v Podčetrtku se bodo, v prvi tekmi 5. kroga Pokala Spar, ob 19. uri, pomerili z drugoligašem Terme Olimia. V sredo sledi domača tekma Lige ABA 2 proti Sparsom iz Sarajeva (BiH), v soboto pa še domač obračun Lige Nova KBM proti Zlatorogu iz Laškega.