Helios Sunsi nadaljujejo z dobrimi igrami in so v tem tednu prišli še do tretje zmage. Po Termah Olimia v Pokalu Spar ter sarajevskem Sparsu v Ligi ABA 2, so morali orožje pred Sunsi, v 8. kolu Lige Nova KBM, položiti še košarkarji Zlatoroga iz Laškega.

Đoko Šalić

Podobno kot v sredo proti Sparsu, je tudi tokrat tekmo odlično odprl Đoko Šalić, ki je bil v prvih desetih minutah praktično nezaustavljiv, gledalce v Športni dvorani Domžale pa je dvignil na noge že v uvodnih minutah s pošastnim zabijanjem, ki so ga odlično izpeljali z Blažem Mahkovicem in Miho Fonom. Prav slednji je v prvem polčasu dobro zaposloval soigralce, skupaj podelil kar 6 podaj, Domžalčani pa so na glavni odmor odšli s visoko prednostjo 18-ih točk (47:29).

Prednost Sunsov se v drugem polčasu ni več tako strmo vzpenjala, vseeno pa so domači s trojkami Miroslava Pašajlića, zadel jih je kar pet, dobili tudi tretjo in četrto oz. zadnjo četrtino, na koncu pa je bilo prepričljivih 87:65. Domžalčani so tekmo končali s kar 63% metom iz igre, trojke so tokrat metali odličnih 12/21.

Miroslav Pašajlić je dosegel 21 točk, Đoko Šalić je 14 točkam dodal 5 skokov, 12 točk ter po 3 skoke in podaje pa je prispeval še Blaž Mahkovic. Pri gostih iz Laškega sta največ točk, 14, dosegla Nejc Barič in Rene Grdadolnik.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitke fantom za odlično predstavo! Tokrat smo se držali vseh dogovorov, ki smo jih sklenili pred tekmo. Jasno je, da težko na tak način igraš vso tekmo, da pridejo vmes tudi napake. Ampak fantje so tokrat pokazali pravi karakter, saj je Zlatorog letos že nekajkrat dokazal, da se znajo vrniti iz visokega zaostanka. Mi nadaljujemo z visokim ritmom tekem, naslednji teden nas spet čakajo tri nove v samo petih dneh.”

Miha Fon

Kot je omenil že trener Jakara, Sunse prihodnji teden spet čakajo trije zahtevni obračuni. V ponedeljek na domačem parketu igrajo povratno tekmo Pokala Spar proti Termam Olimia iz Podčetrtka, že v sredo v ABA Ligi 2 gostujejo v Splitu, le dva dni zatem, v petek, pa v legendarni Hali Tivoli igrajo še tekmo Lige Nova KBM proti Petrol Olimpiji.

Liga Nova KBM, 8. kolo (Domžale, 8. 12. 2018)

Helios Suns – Zlatorog Laško 87:65 (26:15, 21:14, 23:20, 17:16)

Helios Suns: Pašajlić 21, Gajić 7 (5 skokov), Klavžar 2, Fon 10 (6 podaj), Oman 7, Durnik, Močnik 4 (5 podaj), Jogan, Mahkovic 12, Besedič 10 (7 skokov), Strel, Šalić 14 (5 skokov)
Zlatorog: Vodiškar 7, Ivšek, Thomas Jr., Rojc 11, Barič 14 (5 podaj), Lipovšek, Glavan, Kellner, Grdadolnik 14 (5 skokov), Miljković 4, Lindsey 13, Gant 2

STATISTIKA