Po lanskem slavju so mladi Helios Sunsi, pionirji U14, na enem najmočnejših turnirjev za to starostno kategorijo v tem delu Evrope, na “Božičnem turnirju” v Dubravi, Zagrebu, tokrat osvojili še vedno odlično 3. mesto. Kadeti U17 se iz Beograda vračajo še z žlahtnejšim leskom, po dramatični končnici v finalu so osvojili srebrne medalje.

Pionirji U14, fantje letnika 2005 in ml., so letošnji turnir v Dubravi, Zagrebu končali na 3. mestu.

Fantje letnika 2005 in mlajši so v Zagrebu odigrali šest vrhunskih tekem proti izredno močnim in renomiranim nasprotnikom. V skupinskem delu so prepričljivo ugnali Split in Cibono ter mukoma premagali izraelskega velikana Maccabi. V četrtfinalu jih je čakal še en podmladek evroligaša, a so tudi z Bayernom opravili brez večjih težav.

Nace Pajnič je bil izbran v najboljšo peterko turnirja v Zagrebu.

V polfinalu je sledil obračun z velikanom Balkana, pionirsko ekipo evroligaške Budućnosti, večina pa je tekmo poimenovala kar finale pred finalom. Tri četrtine sta bili ekipi poravnani, potem pa je do izraza prišla fizična premoč črnogorske ekipe, ki je na koncu zasluženo tudi osvojila turnir. Domžalčani so v (slovenskem) boju za 3. mesto ugnali Petrol Olimpijo in se tako razveselili novega lepega rezultata. Naš Nace Pajnič je bil s svojimi predstavami izbran tudi v najboljšo peterko turnirja.

Fantje letnika 2002 in mlajši pa so se žogali v Beogradu, kjer so v skupinskem delu premagali domači Žarkovo in makedonski Vardar, v finalu pa smo spremljali dramatično končnico, v kateri je Anej Orel 4 sekunde pred koncem, pri zaostanku za 2 točki, zgrešil prvi in nato namenoma tudi drugi prosti met, do žoge in meta za morebiten podaljšek je prišel Jošt Flerin, a žoga žal ni želela skozi obroč. Tako je šel naslov v Makedonijo k Feniksu Skopje, Domžalčani pa so osvojili 2. mesto.

Kadeti U17, letniki 2002 in ml., so morali v dramatični končnici finala turnirja v Beogradu priznati premoč Feniksu iz Skopja.