Utrujeni, poškodovani, nekompletni,… Helios Sunsi so zakorakali v peklenski ritem, saj jih v naslednjih 13 dneh čaka kar 6 tekem, vse skupaj pa jih bodo v mesecu januraju odigrali 12. Prva v seriji šestih je bila četrtfinalna tekma Pokala Spar v gosteh pri Šentjur in, milo rečeno, ni se razpletla ravno po domžalskih željah.

Dejan Jakara in Jakša Vulić sta v sezoni 2015/16 skupaj spisala domžalsko prvaljico, tokrat pa sta si stala na nasprotnih straneh.

Helios Sunsi, ki še vedno igrajo brez Blaža Mahkovica, so v tekmo s Šentjurjem krenili še brez Mihe Fona in Urbana Omana, ki sta jo skupila na zadnji tekmi državnega prvenstva proti Hopsom, ter brez Urbana Durnika. Z zmanjšano rotacijo igralcev so uspeli Domžalčani približno do polčasa držati korak z domačimi (36:28), v drugih 20 minutah pa jim je enostavno zmanjkalo energije, Šentjurjani so jih konkretno preskakali in na koncu prišli do zanesljive zmage s 84:60. Prihodnji ponedeljek Sunse torej čaka zahtevna, skorajda nemogoča naloga, če želijo preobrniti izid in napredovati v polfinale pokalnega tekmovanja.

Pokal Spar, 1. tekma četrtfinala (Šentjur, 7. 1. 2019)

Šentjur –  Helios Suns 84:60 (18:16, 18:12, 24:14, 24:18)

Šentjur: Konjević 8 (6 skokov), Strmčnik 8, Woolridge 20, Gunzek, Jereb 5 (6 podaj), Krušič 8 (9 skokov), Pešić 19 (7 skokov), Jurček 5, Čigoja, Ledl 4, Naprudnik, Ahmedović 7
Helios Suns: Pašajlić 15, Gajić 14, Klavžar 8, Bratec 2, Maček, Močnik 11, Jogan, Besedić 2, Strel 2, Šalić 6

Zgolj upamo lahko, da bodo Sunsi uspeli zdržati naporen tempo, prdvsem pa, da se poškodovani igralci čimprej vrnejo nazaj v rotacijo, saj bo tako lažje za vse skupaj. Glavni cilj seveda ostaja uvrstitev med 6 v Ligi Nova KBM, ki so ji Sunsi sicer blizu, a hkrati tudi daleč, saj ima kar nekaj ekip podoben rezultatski izkupiček, zato bo vsaka tekma v državnem prvenstvu še kako velikega pomena.

Peklenskih 13 dni:

7. 1. Šentjur – Helios Suns 84:60 (Pokal Spar, četrtfinale)
9. 1. Dynamic  – Helios Suns (ABA Liga 2)
12. 1. Šentjur – Helios Suns (Liga Nova KBM)
14. 1. Helios Suns – Šentjur (Pokal Spar, povratna tekma četrtfinala)
17. 1. Helios Suns – Sixt Primorska (Liga ABA 2)
19.1. Helios Suns – Sixt Primorska (Liga Nova KBM)

Enaka zasedba, ki je nastopila v Šentjurju, je torej že danes odpotovala proti Beogradu, kjer fante jutri čaka obračun Lige ABA 2 proti Dynamicu. Kot je dejal trener Dejan Jakara, bodo tokrat morali breme prevzeti tudi mlajši: “Dynamic ima mlado in agresivno ekipo, hkrati tudi precej spremenjeno glede na našo prvo medsebojno tekmo. Nas počasi načenja hud ritem, pozna se nam utrujenost zaradi velikega števila tekem in poškodb. Pričakujem, da bodo mladi košarkarji prevzeli več odgovornosti, vsi skupaj pa bomo morali odigrati taktično zrelo, če se želimo nadejati dobrega rezultata.”

Obračun v Beogradu se jutri, 9. 1., prične ob 19. uri, spremljali pa ga bomo preko naših socialnih omrežij.