Domžalske košarkarje v torek čaka obračun, ki bo v veliki meri odločil, ali bodo Sunsi državno prvenstvo nadaljevali v Ligi za prvaka ali ne. Ob 19. uri v domžalsko športno dvorano prihaja Petrol Olimpija, Domžalčane pa med najboljših šest v prvenstvu zagotovo pelje zmaga nad Ljubljančani.

Pet potnikov v Ligo za prvaka je že znanih; Sixt Primorska, Krka, Hopsi Polzela, Petrol Olimpija in Rogaška so si že priigrali mesto med najboljšimi šestimi ekipami lige, za zadnjo prosto vstopnico pa se borijo še Helios Suns in Zlatorog s trenutno 8 zmagami, ter Šenčur in Šentjur z zmago manj, a v zadnjem krogu tudi igrata med sabo, tako da bo poražena ekipa zagotovo ostala brez možnosti po napredovanju.

Helios Suns

Domžalčani so odvisni samo od sebe. Ne glede na ostale rezultate, se bodo v primeru zmage nad Olimpijo zagotovo uvrstili v Ligo za prvaka, saj imajo z Laščani boljše razmerje na dveh medsebojnih tekmah (+22, -5).

Zmaga je seveda potrebna, v primeru da Zlatorog doma premaga Ilirijo. V primeru poraza Zlatoroga, bi lahko Domžalčani napredovali tudi z morebitnim porazom proti Olimpiji, a v tem primeru do zmage ne bi smel priti Šentjur, ki bi bil v krogu treh ekip z enakim izkupičkom (8 zmag/10 porazov), zaradi dveh zmag nad Laščani, v najboljšem položaju.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Tekmo z Olimpijo moramo dobit, če želimo v Ligo za prvaka. Smo v položaju, ko smo odvisni sami od sebe, tako da bo ekipa morala pokazati pravi karakter. Na obračun z Ljubljančani se pripravljamo, kot na vsako drugo tekmo, čeprav ne vemo, v kakšni zasedbi bodo zaigrali. Mi bomo dali vse od sebe, da tekmo dobimo, verjamem pa, da bomo imeli za sabo tudi glasne navijače, ki jih v čim večjem številu vabim na torkov obračun.”

Torej, v torek, ob 19.00, mora Športna dvorana Domžale pokati po šivih! Vstop je za vse otroke do 14. leta BREZPLAČEN, rabimo vse zveste, predvsem pa najbolj glasne navijače, kar jih premorejo Domžale in okolica; VABLJENI!