Domžalski košarkarji so morali v polfinalu Pokala Spar, pred številnimi navijači, ki so se pripeljali na Obalo, priznati premoč Hopsom iz Polzele s 83:78. Drugi finalist je domača Sixt Primorska.

O tekmi zgolj na kratko. Nekdanji “barvar” Simo Atanacković je bil gonilna sila Hopsov v prvem polčasu, saj je do glavnega odmora dosegel kar 21 točk (na koncu 26). Domžalčani so delali preveč napak, s katerimi so si Polzelani ob polčasu priigrali osem točk naskoka (48:40).

V drugem delu so Hopsi nekajkrat pobegnili na dvoštevilčno prednost, je pa zato zaključek 3. četrtine pripadel Sunsom, ki so pred zadnjimi desetimi minutami znižali na 68:64. Žal sta Atanacković in pa Milojko Vasilić malce prepozno zapustila igro s petimi osebnimi napakami, da bi Domžalčani lahko prišli do popolnega preobrata. Miroslav Pašajlić je 7 sekund pred koncem celo prišel do meta, ki bi rezultat poravnal na 83:83, a žoga ni hotela skozi obroč in Hopsi so zasluženo proslavljali uvrstitev v finale letošnje izvedbe Pokala Spar.

Na domžalski strani je Đoko Šalić dosegel 18 točk in kar 15 skokov, še 17 točk je prispeval Blaž Mahkovic. Za Hopse je Simo Atanacković dosegel 26 točk, še 20 jih je dodal Donovon Jack.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Žal nam ni uspelo, da bi si priigrali pokalno finale. Še toliko bolj smo si tega želeli, da bi lahko uspeh delili z našimi izjemnimi navijači. Iz srca bi se jim zahvalil za podporo in glasno vzpodbudo skozi celotno srečanje. Igralcem nimam kaj očitati, vsako tekmo gredo “na glavo”. Ponosen sem na njih, ne glede na končni rezultat. Zdaj se bomo odpočili ter pozdravili male poškodbe, nestrpno pa že čakamo drugi del sezone.”

Velika pohvala pa gre tokrat domžalskim navijačem. Uuaauu! Skoraj 200 se jih je, v sodelovanju z našim glavnim sponzorjem, podjetjem Helios, zbralo v Kopru, kjer so od prve do zadnje minute navdušeno spodbujali Sunse, domov pa vseeno odšli malce razočarani. Ampak, če bomo takole stali en ob drugem do konca sezone, se košarkarji Heliosa nimajo česa bati. HVALA!

Pokal Spar, polfinale (Koper, 16. 2. 2019)

Hopsi Polzela – Helios Suns 83:78 (19:16, 29:14, 20:24, 15:14)

Hopsi: Burgett 9 (6 skokov), Benson 4 (5 skokov, 7 podaj), Dragan, Rotar 8, Copot, Čebular, Borse 8, Godler 4, Atanacković 26, Vasilić 4, Jack 29 (5 skokov), Zmrzlak
Helios Suns: Pašajlić 13, Gajić 8, Fon 2, Bratec 6, Oman 2, Maček, Močnik 6 (5 podaj), Jogan, Mahkovic 17, Besedić 6, Strel, Šalić 18 (15 skokov)