V našem klubu velik pomen pri razvoju košarkarjev pripisujemo telesni pripravi ter v povezavi s tem tudi vadbi za moč. Z učenjem tovrstnih vsebin pričnemo že pri najmlajših košarkarjih, kjer so primarni cilji osvojitev pravilnih gibalnih vzorcev, pravilne tehnike teka ter košarkarskega gibanja in preventiva pred poškodbami. Te sposobnosti poskušamo razvijati, sprva skozi igro in kasneje skozi bolj specifično usmerjeno vadbo. Tudi zato se je pričelo sodelovanje s spletno trgovino Sportnaoprema.si!

Nikola Gajić

Spletna trgovina Sportnaoprema.si je bila leta 2012 ustanovljena z razlogom, da se vsem športnikom omogoči nakup funckionalne in kvalitetne opreme za trening in rehabilitacijo. Osnovni cilj je, da z opremo, kot tudi z nasveti strokovnih sodelavcev, športniki razvijajo vse elemente za uspeh:

Velja omeniti tudi dejstvo, se preko programov Body Motion System vrhunski športniki izobražujejo o pomembnosti in tehnikah miofascialne trigger point terapije (zadnja delavnica Body Motion System s člansko ekipo RK Celje Pivovarna Laško).

Ponudba Sportnaoprema.si:

  1. Uteži in palice
  2. Kardio oprema
  3. Crossfit oprema
  4. Športne podlage
  5. Trenažerji, kletke, klopi
  6. Oprema za fizično pripravo športnika
  7. Oprema za kondicijsko pripravo športnika
  8. Pripomočki za ravnotežje
  9. Pripomočki za samomasažo in aktivacijo mišic
  10. Blazine, elastike, žoge in ostali manjši pripomočki
Jure Besedić in Urban Oman

Kot ekskluzivni zastopnik za SKLZ opremo, Sportnaoprema.si nudi edinstvene pripomočke za razvoj košarkarske tehnike vodenja, meta in podaj

Sodelovanje z našim košarkarskim klubom teče že 3. leto, saj so naši klubski trenerji za telesno pripravo prepoznali kompetentnega in zaupanja vrednega partnerja (trening članske ekipe s SKLZ Recoil trakom za trening z uporom).

Janez Konjar, trener za telesno pripravo pri Helios Suns: “V klubu velik pomen pripisujemo pravilnemu doziranju trenažnih vsebin glede na starostno kategorijo. Kot glavni cilj, pri mlajših starostnih kategorijah, lahko izpostavimo optimalen telesni in motorični razvoj, ki je povezan z dolgoročnim načrtom dela. Želimo si, da je posameznik po končanem mladinskem stažu primerno pripravljen na večje obremenitve in zahteve, ki jih prinaša prehod na članski nivo. Na drugi strani si želimo članskim igralcem ponuditi idealne pogoje za individualni razvoj, pripravo na tekmovanje in morebitno rehabilitacijo.”