Domžalski košarkarji so imeli letos izredno naporen ritem tekem. Poleg Olimpije verjetno celo najbolj natempiranega, saj so morali v Pokalu Spar sodelovati od samega začetka, kar je velikokrat pomenilo igranje kar treh tekem na teden. Vse skupaj bi težko izpeljali brez Krioterapije, ki tudi v zaključku sezone skrbi, da so naši košarkarji kar se da hitro pripravljeni na nove napore.

Krio terapija je nova, hitra in učinkovita terapija na področju dobrega počutja, zdravja in regeneracije po športu.Izvaja se v krio komori, ki s pomočjo tekočega dušika, s temperaturo -195ºC ohlaja zrak, ki se vpihuje v komoro. Čas posamezne terapije je 2-3 minute.

Krio terapija pospešuje krvni obtok in metabolizem ter posledično zvišuje količino hranilnih snovi in kisika v telesu. Ima učinkovite vplive pri utrujenosti, depresiji, motnjah razpoloženja, nespečnosti, pri vnetjih sklepov in regeneraciji po poškodbah, operacijah ter športnih aktivnostih.

Miroslav Pašajlić

Miroslav Pašajlić, Helios Suns: “S krio komoro sem se prvič srečal šele kot košarkar Heliosa. Meni in soigralcem je prišla najbolj prav v napornih mesecih sezone od decembra do februarja, ko smo včasih igrali tudi po tri tekme na teden. Učinek krio komore je takojšen. Treningi in naporna potovanja v mednarodnem tekmovanju so bila tako precej lažja. Igralci po uporabi hitreje pozdravimo utrujenost, s čimer se takoj poveča kvaliteta naše fizične pripravljenosti, zmanjša pa se tudi nevarnost pred poškodbami.”

Helios Sunsi uporabljajo krioterapijo KRIO Ljubljana, v Športni hiši Ilirija, na Vodnikovi c. 155 v Ljubljani. Najdete jih jih na krioterapija.si.