Domžalski koparkarji so imeli v končnici sinočnje tekme Lige Nova KBM za prvaka priložnost za zmago proti Rogaški, a je zmanjkalo nekaj sreče, tako da sta dve točki odšli v Rogaško Slatino. Zadnji met Igorja Tratnika ni našel cilja, gostje pa so tako slavili z 80:82.

Odkrito rečeno, je bila Rogaška včeraj vseeno boljši nasprotnik večino tekme. Do polčasa so prevladovali in na glavni odmor odšli s prednostjo dvanajstih točk (34:46). V 26. minuti, po polaganju nekdanjega “barvarja” Leona Šantlja, je bilo celo -15, 42:57, potem pa so Domžalčani le pokazali nekaj znakov življenja.

Po dveh prostih metih Jureta Besedića je semafor pred začetkom zadnje četrtine kazal 52:60, gledalci v dvorani pa so začutili, da se morda obeta preobrat. Tega je s pogumno igro začel 19-letni Nejc Klavžar, Sunse je nato v 36. minuti le na točko zaostanka pripeljal Miroslav Pašajlić, že v naslednjem napadu pa je s trojko za vodstvo z 71:69 poskrbel Nikola Gajić.

Miha Fon in Nejc Klavžar

V zadnjih štirih minutah nobena ekipa ni vodila za več kot dve točki, tako da smo bili priča infarktni končnici. Minuto pred koncem je Aljaž Bratec dosegel svoji edini točki za izenačenje na 80:80, sledila sta zapravljena napada na obeh straneh, v napad za zmago pa so se nato podali Slatinčani. Dve skundi pred koncem je domače šokiral Šantelj z zaključkom pod obročom, trenerju Dejanu Jakari pa je ostala še minuta odmora za “zmagovito” akcijo. Rogaška je bila zbrana v obrambi, žoga je prišla do Igorja Tratnika, ta pa iz težkega položaja ni zadel in gostje so slavili z 80:82.

Pri Domžalčanih sta Blaž Mahkovic in Miroslav Pašajlić dosegla po 20 točk, drugi je temu dodal še 6 skokov. Igor Tratnik je prispeval 12 točk in 8 skokov. Na drugi strani je bil z 21 točkami najbolj učinkovit Mirza Sarajlija.

Dejan Jakara, trener Helios Suns: “Čestitke Rogaški za zmago. Žal smo v prvem polčasu naredili preveč napak. V drugem smo bili pravi, a je Rogaška vedno v pravem trenutku zadela in ohranjala varno prednost. V končnici smo imeli priložnost priti tudi do zmage.”

Damjan Novaković, trener Rogaške: Tri četrtine tekme smo igrali odlično, le v tretji smo popustili v obrambi in dovolili preveč protinapadov. Tekma je šla v infarktno končnico, kjer je bila sreča na naši strani.”

Helios Sunse naslednja tekma čaka že v sredo, ko bodo gostovali pri novomeški Krki, vikend pa bo prost zaradi igranja mladinskega U19 zaključnega turnirja na Polzeli, kjer bomo spremljali tudi naša mlada sonca.

Liga Nova KBM za prvaka, 6. kolo (Domžale, 6. 4. 2019)

Helios Suns – Rogaška 80:82 (18:26, 16:20, 18:14, 28:22)

Helios Suns: Pašajlić 20 (6 skokov), Gajić 8 (5 skokov), Klavžar 6, Fon, Bratec 2, Oman, Tratnik 12 (8 skokov), Močnik 6, Jogan, Mahkovic 20, Besedić 6, Strel
Rogaška: Kosič, Davis 20 (5 skokov, 7 podaj), Božak, Mijović, Šantelj 4, Bilić 6 (6 skokov), Pajić 6 (8 skokov), Sarajlija 21, Knažević 5, Durnik 14 (8 skokov), Vašl