Helios Sunsi so bili 30 minut več kot enakovreden tekmec košarkarjem novomeške Krke, potem pa so v zadnjih desetih minutah povsem popustili. S 33:8 so domači dobili zadnji del igre in slavili s prepričljivih 86:58.

V Novem mestu so Domžalčani prikazali včeno predstavo, a zgolj, če se omejimo le na prve tri četrtine igre. Z odličnima Nikolo Gajićem in Nejcem Klavžarjem so bili Helios Sunsi ob polčasu celo spredaj (33:34), kljub minimalnemu zaostanku pa je bilo tudi pred zadnjimi desetimi minutami še vse odprto (53:50).

Nejc Klavžar

Potem pa je sledila zadnja četrtina, o kateri težko napišemo karkoli pozitivnega. Vsaj z domžalskega vidika, seveda. Delnih 18:2 so domači naredili v vsega treh minutah in pol, povedli z 71:53 in praktično odločili tekmo. Domžalčani so bili, glede na prve tri četrtine, povsem neprepoznavni, Novomeščani pa so na koncu prišli do popolnoma zaslužene zmage s 86:58.

Za domače je Luka Lapornik dosegel 26 točk in 6 podaj, pri Sunsih je največ točk, 20, dosegel Nikola Gajić.

Simon Petrov, trener Krke: “Pričakovano težka tekma, veliko težja kot kaže končni izid. V prvem polčasu smo bili preveč živčni. V napadu nam nikakor ni šlo kot smo si želeli in Domžalčani so to izkoristili. V drugem polčasu smo jih bolj stisnili v obrambi, ko pa se je našim izkušenim igralcem odprlo v zadnji četrtini, se nas ni dalo več ustaviti.”

Grega Nachbar, pomočnik trenerja Heliosa: “Zaslužena zmaga Krke. Mi smo se borili, kolikor smo se lahko, na koncu pa nam je zmanjkalo moči. Težave smo imelo predvsem s skokom, ki smo ga prepričljivo izgubili, in tu se je poznala moč Krke pod košem. Dodatna težava je bila še poškodba Pašajlića v prvem polčasu in na žalost moramo čestitati Krki za zmago.”

Vikend bo prost, zaradi igranja zaključnega turnirja mladincev U19 na Polzeli, naslednji teden pa Domžalčane čakata dve težki domači preiskušnji, v sredo proti Petrol Olimpiji, v soboto pa še proti vodilni Sixt Primorski

Liga Nova KBM za prvaka, 7. kolo (Novo mesto, 10. 4. 2019)

Krka – Helios Suns 86:58 (17:14, 18:22, 18:14, 33:8)

Krka: Jančar Jarc, Škedelj 4 (6 skokov), Osolnik, Stipaničev 4, Cinac 11 (6 skokov), Đapa 15, Fifolt 8 (5 skokov), Balažič 4, Jošilo 8 (13 skokov, 8 podaj), Lalić 2, Lapornik 26 (6 podaj), Mavra 4
Helios Suns: Pašajlić, Gajić 20, Klavžar 12, Fon, Bratec 5, Oman 3, Tratnik 5, Močnik 2 (8 podaj), Jogan, Mahkovic 6, Besedić 5, Strel