Helios Sunsom tokrat nimamo česa očitati, predvsem pa ne borbenosti na parketu. A sta bila napadalno zatišje sredi tekme, predvsem pa težave v obrambnem skoku, dovolj, da so košarkarji Petrola Olimpije v Ljubljano odnesli celo kožo. Slavili so s 63:69.

Igor Tratnik

Po košu in še dodatnem prostem metu Blaža Mahkovica so Domžalčani, ki so tokrat igrali brez poškodovanih Nejca Klavžarja in Miroslava Pašajlića, tekmo odprli z 9:0, zato je trener “zmajev”, Jure Zdovc, hitro posegel po minuti odmora. Ta je obrodila sadove, saj je prav tako oslabljena Olimpija, pol minute pred koncem 1. četrtine, prvič povedla (19:21), a je na drugi strani rezultat prve četrtine, z zadeto trojko, postavil domžalski kapetan Jure Močnik.

Sledili sta napadalno skromni 2. in 3. četrtina domžalskih košarkarjev, v katerih so skupaj dosegli vsega 13 točk, Ljubljančani pa še vedno skromnih, a vseeno malo bolj spodbudnih 27, kar je pomenilo zaostanek s 35:48 pred zadnjimi desetimi minutami igre.

Blaž Mahkovic

V zadnjem delu igre pa, kot da bi na parketu spremljali neko drugo domžalsko zasedbo. Začel je Igor Tratnik, nadaljeval pa Aljaž Bratec in dobre tri minute pred koncem je semafor kazal le še +2 za Olimpijo, 55:57. Vseeno so gostje končnico odigrali dovolj mirno, predvsem pa je ravno dovolj prostih metov zadel Miha Lapornik, tako da je zmaga odšla v Ljubljano (63:69).

Pri Sunsih je Blaž Mahkovic dosegel 17 točk, 15 točk in 5 skokov je dodal Tratnik. Prvi strelec Olimpije je bil Lapornik z 19 točkami, skupaj s soigralci pa so skok dobili kar z 38:22, predvsem pa bode v oči 17 ljubljanskih skokov v napadu, iz katerih so potem zeleno-beli dosegli kar 21 točk.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestital bi Olimpiji za zmago, glavni ključ je bil ponovno naš obrambni skok, saj z dovoljenimi kar 17 skoki v napadu, potrošiš toliko več energije v obrambi. Vseeno pa sem, glede na trenutne probleme, ki jih imamo, lahko zadovoljen s predstavo fantov. Verjamem, da lahko podobno borbeno predstavo ter osredotočenost skozi vso tekmo pokažemo tudi v soboto proti Primorski. Še vedno preveč nihamo v igri, ampak v končnici bomo pravi.”

Do konca drugega dela Helios Suns čakata še dve tekmi; v soboto v Domžale prihaja vodilna Sixt Primorska, v torek pa nato odhajajo še v goste k Hopsom Polzela.

Liga Nova KBM za prvaka, 8. kolo (Domžale, 17. 4. 2019)

Helios Suns – Petrol Olimpija 63:69 (22:21, 4:12, 9:15, 28:21)

Helios Suns: Gajić 8, Fon, Bratec 7, Oman, Maček, Tratnik 15 (5 skokov), Močnik 11 (5 podaj), Jogan, Mahkovic 17, Besedić 5
Olimpija: Heine, Jones 3 (5 skokov), Špan 9 (8 skokov, 6, podaj), Bubnić 7, Lazić 11 (5 skokov), Lorbek, Simonović 5 (6 skokov), Lapornik 19, Badžim 11, Rebec 4, Radulović, Kastrati