Domžalski košarkarji pred zaključkom sezone kažejo boljše predstave, tokrat so bili blizu uspeha proti vodilni Sixt Primorski. Slednji so tekmo zaključili z delnih 8:0 in prišli do zmage s 67:68, a bi se hitro lahko končalo drugače, če bi Nikola Gajić zadnji “zicer” spremenil v zmagovalni dve točki.

Obe ekipi sta nastopili v nepopolni zasedbi, so pa Domžalčani odsotnost Čakaruna in Jagodić-Kuridže pri Primorcih izkoristili predvsem v skoku, kjer so bili končno enakovredni nasprotni ekipi. Ob tem so vidno bolj motivirani Sunsi tudi odlično odprli tekmo in z nekaj lepo izdelanimi meti prvo četrtino dobili z 22:10. Do polčasa se razlika ni pretirano spreminjala, razpoloženi Blaž Mahkovic (15 točk v 1. polčasu) je poskrbel za domžalsko vodstvo z 41:31 ob glavnem odmoru.

Blaž Mahkovic

So pa zato košarkarji Primorske v tretjem delu igre pokazali, zakaj trenutno veljajo za najmočnejšo ekipo v Sloveniji. Z agresivno obrambo in nekaj lahkimi koši so hitro ujeli priključek, pred zadnjimi 10 minutami pa so celo povedli z 52:54. Domžalčani pa se niso predali in s koši Aljaža Bratca (trojke 4/6) ter prostimi meti Mihe Fona, tri minute pred koncem, povedli s 67:60. Pod košem neustavljivi Ivan Marinković je Primorsko potisnil še v zadnji nalet, ki ga je 7 sekund pred koncem kronal z novima dvema točkama za prednost s 67:68. Po minuti odmora Dejana Jakare so imeli Sunsi še zadnjo priložnost za zmago. Met Miroslava Pašajlića z razdalje ni našel cilja, a je žoga srečno priletela v roke Nikole Gajića, ta pa je moral na hitro odreagirati, a njegov “zicer” ni šel skozi obroč, tako da so se srečne zmage veselili gostje.

Mahkovic je tekmo končal pri 17 točkah in 7 skokih, Bratec je dodal 14 točk, 9 točk in 10 skokov pa je v statistiko vpisal nesrečni Gajić. Prvi strelec Primorske je bil Marinković z 20 točkami.

Nikola Gajić

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitke Primorski za zmago, vseeno pa mislim, da ne bi bilo nezasluženo, če bi se vse skupaj obrnilo v  našo korist. Žal nam je tokrat zmanjkalo nekaj sreče. Lahko sem zadovoljen z igro, tokrat smo uspeli bolj kontrolirati skok, na kar smo opozarjali zadnje dni. Na žalost smo imeli nekaj slabših minut v 3. četrtini, kar nas je verjetno celo stalo zmage. Zadnja tekma rednega dela sicer za nas ne bo odločala o ničemer, vseeno pa bomo na Polzeli preizkusili nekaj novih taktičnih zamisli. Primorski pa srečno v zaključku sezone.”

Zadnja tekma Lige Nova KBM za prvaka Domžalčane čaka v torek, ko odhajajo na Polzelo k Hopsom. In zna se zgoditi, da si bosta ravno ti dve ekipi stali nasproti tudi v četrtfinalnih bojih, ki se začenjajo v začetku maja.

Liga Nova KBM za prvaka, 9. kolo (Domžale, 20. 4. 2019)

Helios Suns – Sixt Primorska 67:68 (22:10, 19:21, 11:23, 15:14)

Helios Suns: Pašajlić 4, Gajić 9 (10 skokov), Fon 8, Bratec 14, Oman, Maček, Tratnik 2 (5 podaj), Močnik 5 (5 skokov), Jogan, Mahkovic 17 (7 skokov), Besedić 8, Strel
Primorska: Ferme 8, Henry 4, Harris 11 (6 skokov), Kosi 6, Zupan, Marinković 20 (6 skokov), Hodžić 6, Vujasinović, Šiško 4 (5 podaj), Glas, Vončina 3 (5 skokov), Čebašek 6 (6 skokov)