Helios Sunsi so se s četrtfinalnim slavjem proti Hopsom iz Polzele uvrstili med najboljše štiri ekipe Lige Nova KBM. V polfinalu državnega prvenstva jih zdaj čaka spopad s Petrol Olimpijo, prvi obračun bo na sporedu to soboto, ob 17.00, v Areni Stožice v Ljubljani. Pred začetkom polfinala so trenerji na tiskovni konferenci predstavili svoja pričakovanja, med njimi seveda tudi trener Sunsov, Dejan Jakara.

Tiskovna konferenca je potekala v poslovalnici Nove KBM v Ljubljani, na njej pa so, poleg predstavnika generalnega sponzorja tekmovanja, sodelovali trenerji vseh štirih polfinalistov, Jurica Golemac (Sixt Primorska), Simon Petrov (Krka), Jure Zdovc (Petrol Olimpija) in seveda Dejan Jakara (Helios Suns). Vsi so izpostavili, da za končnega favorita velja ekipa z Obale, medtem ko v našem polfinalnem paru Olimpija – Helios vlogo favorita prevzemajo Ljubljančani.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “V sezoni smo imeli številne vzpone in padce, a smo verjeli, da lahko v pravem trenutku pokažemo pravi obraz. Veselimo se spopada s Petrol Olimpijo, v katerega pa gremo žal brez poškodovanega Jureta Močnika. Čaka nas težka serija, ki jo bodo odločili borbebost, energija in pa seveda dnevna forma.”

Matevž Zupančič, direktor Helios Sunsov: “Z uvrstitvijo na zaključni turnir Pokala Spar in v polfinale Lige Nova KBM smo cilje, ki smo si jih zastavili pred sezono, že dosegli. Glede na to, da je naš polfinalni nasprotnik klub z evroligaškimi ambicijami, je vloga favorita jasna. Pred nami je tako sproščena serija, kjer bomo uživali v košarki in se skušali pokazati v najboljši luči. V ponedeljek si želimo polne Športne dvorane Domžale, kjer nasprotnikov ne pričakamo s kruhom in soljo.”

Polfinalna serija proti Olimpiji se začenja v soboto, ob 17.00, v Areni Stožice v Ljubljani. Domžalski navijači bodo imeli v dvorani označen prav poseben sektor, kjer bodo lahko družno navijali za Sunse. Glavna tekma pa za Helios prihaja v ponedeljek, 13. 5., ko bo drugo polfinalno srečanje gostila Športna dvorana Domžale. Le-ta je bila lepo zapolnjena že na četrtfinalnem obračunu proti Hopsom, tokrat pa si želimo, da poka po šivih. Ker pričakujemo kar nekaj obiska, poleg tega pa je, zaradi gradbenih del na glavnem vhodu, blagajna prestavljena na vhod F, vas naprošamo, da se na tekmo odpravite pravočasno.