Košarkarji Helios Suns so morali v prvi polfinalni tekmi Lige Nova KBM, na gostovanju v Areni Stožice, priznati premoč domači Petrol Olimpiji s 74:60, ki je tako v polfinalni seriji povedla z 1:0 v zmagah. Druga tekma bo v ponedeljek, ob 19.00, v Domžalah.

Blaž Mahkovic

Domžalski košarkarji so tekmo dobro odprli in bili prvih 10 minut boljši nasprotnik, na prvi malo daljši odmor pa so odšli s prednostjo štirih točk, 12:16. Nato pa je sledil (napadalni) mrk v igri Sunsov, ki več kot pol četrtine niso dosegli koša iz igre, domači pa so v teh trenutkih obrnili potek srečanja in s trojko Mihe Lapornika postavili tudi izid polčasa (33:25).

V začetku drugega polčasa je Olimpija hitro prišla do dvoštevilčne prednosti, ki so jo nato Domen Lorbek in preostala druščina brez težav zadržali do konca. Trener Heliosa, Dejan Jakara, je v zaključku tekme nekaj minut ponudil tudi najmlajši trojici v ekipi, do malce več priložnosti pa je tokrat prišel Urban Oman, ki je svoje minute dobro izkoristil in v slabih 14 minutah dosegel tudi 10 točk.

Prvi strelec Sunsov je bil sicer Jure Besedić, ki je 17 točkam dodal še 9 skokov, na drugi strani se je Lorbek zaustavil pri 16 točkah.

Jure Besedić

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Olimpija je že od začetka pokazala, kdo je gospodar v dvorani. V tekmo so vstopili čvrsto in agresivno, mi pa smo imeli odgovor na to le, dokler smo bili dovolj pri močeh. Vseeno mislim, da smo odigrali soliden dvoboj. Zadovoljen sem z igro nekaterih mladih fantov, verjamem pa, da lahko v naslednjo tekmo gledamo z optimizmom.”

Kot rečeno, Olimpija je s to zmago v polfinalni seriji povedla z 1:0, naslednja tekma pa bo v ponedeljek, ob 19.00, v Športni dvorani Domžale. Zaradi velikega zanimanja za tekmo, hkrati pa je zaradi gradbenih del na glavnem vhodu blagajna prestavljena na vhod F, vam priporočamo, da se v dvorano odpravite pravočasno.

Liga Nova KBM, 1, tekma polfinala (Ljubljana, 11. 5. 2018)

Petrol Olimpija – Helios Suns 74:60 (12:16, 21:9, 22:16, 19:19)

Olimpija: Andolšek Heine, Jones 4 (7 skokov), Bubnić, Lazić 7 (11 skokov), Šamanić 12 (6 skokov), Lorbek 16, Lapornik 14, Badžim 11, Rebec 3, Radulović 2, Kastrati 5, Tomić
Helios Suns: Pašajlić 8, Gajić 4, Klavžar 8, Fon, Bratec 1, Oman 10, Maček, Tratnik 6, Jogan, Mahkovic 6, Besedić 17 (9 skokov), Strel