Sveži so še spomini na prvi poletni tabor Šole košarke Helios Suns, letos pa smo opravili že z 8. zaporednim, ki je tako kot vsi prejšnji, potekal v kampu Veli Jože pri Savudriji. 70 košarkarjev, košarkaric in trenerjev je na hrvaški obali preživelo še en super košarkarski teden!

Šest dni sonca (in vmes nekaj malega vetra), kopanja, dobre hrane, zabave, druženja in spoznavanja novih prijateljev (in prijateljic), ter seveda s tem tudi šest dni košarke, treningov in tekem, učenja, napredovanja ali zgolj utrjevanja znanja, za vsakega se je nekaj našlo!

Žiga, Peter, Dragan in Miha, s pomočjo Elvire in Gašperja, so poskrbeli za odličen teden, ki je na koncu morda kar malce prehitro minil. Naporni treningi so nam vzeli malo energije, ki pa smo jo nazaj dobivali s kopanjem in zabavnimi igrami. Brez kviza ni šlo, tudi nove talente smo spet odkrivali, ocenjevali sobe, se obmetavali z vodnimi balončki, na koncu pa smo vse skupaj tudi lepo nagradili. Tudi tiste seveda, ki so blesteli v košarkarskih tekmovanjih meta za 3 točke, v prostih metih ter igri 3×3.

Vzdušje med trenerji in tudi košarkarji je še drugo leto zapored najbolj dvigoval Jon, nagrada za MVPja tabora pa je šla tokrat v roke Nalu. Obema hvala in čestitke!

Zdaj nas čaka zaslužen premor, sredi avgusta se pričnejo klubske aktivnosti, s treningi Šole košarke pa spet začnemo konec septembra oz. v začetku oktobra.