V Domžalah bomo tudi v novi sezoni spremljali izredno poletno moštvo, ki bo naskakovalo čim boljšo uvrstitev v Ligi Nova KBM in Ligi ABA 2. Del mladega vala košarkarjev bo tudi 23-letni Milan Kovačević, ki se v Domžale seli iz ljubljanskih Parkljev.

Milan Kovačević (1996, 200 cm) je kot mladinec Slovana, v sezoni 2013/14, sicer že okusil igranje v 1. slovenski ligi, v zadnjih letih pa se je razvijal v 2. ligi (Sežana, Parklji, Grosuplje). Slovi kot izredno nepopustljiv košarkar, ki je najbolj domač na položaju krilnega centra, v lanski sezoni pa je bil v dresu Parkljev eden najboljših posameznikov lige. S povprečno 19,3 točke je bil prvi strelec tekmovanja, temu pa je dodajal še po 11,7 skoka in 2,9 podaje na tekmo.

Milan Kovačević (1996, 200 cm) bo dres Parkljev zamenjal za dres Helios Sunsov.

Milan Kovačević, Helios Suns: “Vesel sem, da bom svojo športno pot nadaljeval v tako kvalitetni sredini, kot so Helios Sunsi. Vodstvu kluba in trenerju Jakari se na tem mestu zahvaljujem za izkazano zaupanje. Pred menoj je čisto nov in hkrati zelo pomemben korak v karieri, zato bom naredil vse, da pripomorem k čim boljšim rezultatom ekipe. Verjamem, da nam s pomočjo domžalskih navijačev lahko uspe doseči zastavljene cilje.”

Dejan Jakara, trener Helios Suns: “Milana smo si že nekaj časa želeli videti v naših vrstah. Bil je eden najboljših posameznikov v 2. SKL, zdaj pa je prav, da dobi priložnost še ligo višje. Gre za še enega nadarjenega igralca, v katerem vidimo ogromno potenciala. Igra z glavo, razume košarko in vem, da se bo hitro vklopil v naš sistem.”