Potem, ko so Helios Sunsi včeraj v svoj roster dodali 23-letnega slovenskega krilnega centra Milana Kovačevića, so danes dobili še okrepitev na položaju organizatorja igre. Gre še za leto mlajšega hrvaškega košarkarja Krešimirja Radovčića, ki je v lanski sezoni igral za hrvaški Zabok.

Za 22-letnim in kar 196 cm visokim organizatorjem igre je izjemna sezona, v kateri je v 1. ligi naših južnih sosedov v povprečju dosegal po 15,7 točke, 3,8 podaje in 3,2 skoka. Do lanske sezone je igral za GKK Šibenik. Z dobrimi predstavami pri Zaboku si je prislužil tudi vpoklic v hrvaško člansko reprezentanco, ki je v začetku julija sodelovala na poletni ligi NBA v Las Vegasu, ZDA.

Krešimir Radovčić je novi organizator igre Helios Sunsov. (foto: FIBA)

Krešimir Radovčić, Helios Suns: “Vesel sem, da se priključujem Heliosu, bivšemu slovenskemu prvaku. Za Domžale sem se odločil zaradi odlične organizacije kluba in sistema dela pri trenerju Jakari. Veseli me igranje v Ligi ABA 2, verjamem v uspešno sezono in uresničene zastavljene cilje, hkrati pa se zavedam, da me čaka veliko trdega dela.”

Dejan Jakara, trener Helios Suns: “Krešimir ima kljub mladosti že kar nekaj izkušenj igranja na članskem nivoju, saj bo to že njegova sedma sezona med člani. Gre za enega najbolj zanimivih organizatorjev igre na tem prostoru in prepričani smo, da se bo hitro vklopil v naš kolektiv in igro, ki jo bomo letos gojili.”

Matevž Zupančič, direktor Helios Suns: “Krešimir Radovčić je eden bolj talentiranih hrvaških organizatorjev igre, z višino, ki je pri nas ne najdemo. Ker ga spremljamo že dalj časa, verjamemo, da lahko v Domžalah še dodatno napreduje in nam pomaga do všečne igre na vseh frontah. Dogovor je sklenjen za letošnjo sezono, z možnostjo podaljšanja še za naslednjo.”

Domžalski trener Dejan Jakara bo imel v novi sezoni na razpolago mlado in energično zasedbo, s katero se bo meril na treh frontah (Liga Nova KBM, Liga ABA 2, Pokal Spar), vseeno pa bodo v Domžalah v naslednjih dneh ekipi dodali še nekaj bolj izkušenih moči. Več kmalu.