Domžalčani so v zasedbo za novo sezono dodali naslednjega košarkarja. Glavno breme pod obroči bo nosil 28-letni ameriški košarkar John Florveus.

John Florveus (foto: Vladimir Dornak)

Gre za 211 cm visokega centra, ki je zadnjih pet sezon, potem ko je končal s študijem na University of Georgia v ZDA, preigral na evropskih igriščih. Bil je v Romuniji (Timba Timisoara), Nemčiji (s.Oliver Wurzburg), Gruziji (Cactus Tbilisi), Grčiji (Koroivos Amaliadas) in na Slovaškem (Spisska Nova Ves). Tam je lani dosegal po 12,9 točke in 8,8 skoka na tekmo.

John Florveus, Helios Suns: “Zelo sem zadovoljen, da smo se s Helios Sunsi dogovorili za sodelovanje. Z navdušenjem pričakujem našo sezono v slovenski in ABA 2 ligi. Pripravljen sem na trdo delo, ekipi pa želim pomagati na vse možne načine.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Gre za visokega košarkarja z dobrimi atletskimi sposobnostmi, ki nam bo v izjemno pomoč na obeh koncih igrišča. Z evropsko košarko ima John že kar nekaj izkušenj, zato verjamem, da se bo brez težav vklopil v naš sistem igre.”