Potem ko smo bili v zadnjih mesecih bolj navajeni, da so košarkarji hodili v nasprotno smer, pa se je tokrat zgodilo tudi obratno. Helios Sunsi so v svoje vrste pripeljali Sretena Kneževića, ki je v pretekli sezoni igral za Rogaško.

25-letni Sreten Knežević je 206 cm visoki srbski košarkar, ki lahko igra tako na položaju centra, kot krilnega centra. Z njim so v Domžalah zaključili s kadrovanjem na “visokih” položajih, potem ko sta se Blažu Mahkovicu že prej priključila tudi Milan Kovačević (1994, 200 cm) in John Florveus (1990, 211 cm), peto mesto pa bo zasedel eden od košarkarjev iz mladinskega pogona.

Sreten Knežević bo dres Rogaške zamenjal za dres Heliosa.

Knežević je lansko sezono preživel pri Rogaški, za katero je v Ligi Nova KBM dosegal po 4,6 točke in 2,8 skoka, v Ligi ABA 2 pa po 5,9 točke in 3,8 skoka. Odličen je bil sezono prej v bosanski ligi pri Mladosti, s povprečjem 15,8 točke in 6,8 skoka. Pred tem je igral še za Hemofarm (Srb), Lovćen Cetinje (Čg), Aurore de Vitre (Fra) in Teodo Tivat (Čg).

Sreten Knežević, Helios Suns: “V čast in privilegij mi bo igrati za domžalski Helios, predvsem pa sem vesel, da bom spet igral v Sloveniji. Pričakujem uspešno sezono in že nestrpno čakam, da se vse skupaj začne.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Sreten je izvrstna pridobitev, saj lahko pokrije dva igralna položaja, odlično teče in zelo dobro spremlja igro. Ima izkušnje z Ligo Nova KBM in Ligo ABA 2, tako da bo adaptacija enostavna, kar je za novo ustvarjene ekipe zelo pomembno.”