V Domžalah bo priložnost za dokazovanje dobil še en mlad slovenski košarkar, ki bo zaostril konkurenco na branilskih položajih. Kot posojen košarkar Cedevite Olimpije je nazadnje nastopal za Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo, zdaj pa bo oblekel domžalski dres. Helios Sunsi tako ostajajo zvesti svojim smernicam, v ogenj bodo tudi letos poslali nekaj mladih slovenskih upov.

David Kralj bo kot posojen košarkar Cedevite Olimpije sezono začel v Domžalah.

David Kralj (1999, 191 cm) je bil s 16,2 točke, 5,7 skoka in 3,2 podaje, ob našem Nejcu Klavžarju, glavna napadalna moč slovenske reprezentance U20 na nedavno končanem evropskem prvenstvu divizije A v Izraelu. V zadnjih dveh sezonah je sicer 20-letnik izkusil kar nekaj različnih tekmovanj. Predlani je v dresu škofjeloškega LTH Castingsa blestel v 2. SKL, nato je odšel na univerzo Coastal Carolina v ZDA, od koder se je na polovici lanske sezone vrnil in sprva zaigral za Olimpijo. Potem pa je sledila hitra selitev na Gorenjsko, kjer je v dresu Šenčurja, v Ligi Nova KBM, v slabih 18 minutah na tekmo, beležil po 7,7 točke in 1,8 skoka.

Kralj se na branilskih položajih priključuje izkušenemu Juretu Pelku ter mladim Nejcu Klavžarju, Aljažu Bratcu in Krešimirju Radovčiću. Z njegovim prihodom je sestava ekipe za letošnjo sezono zaenkrat zaključena. Dodajmo, da v dogovoru med kluboma velja, da se lahko Kralj ob začetku drugega dela slovenskega državnega prvenstva vrne v Ljubljano.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Veseli me, da smo se z Olimpijo uspeli dogovoriti glede prihoda Kralja v Domžale. Lani je že dokazal, da lahko igra na nivoju 1. SKL. Gre za odličnega napadalca, v kar smo se lahko prepričali tudi na letošnjem evropskem prvenstvu U20 v Izraelu. Jasno je, da vsak mladi košarkar rabi pridobiti veliko izkuženj in naše nastopanje v dveh močnih tekmovanjih, mislim da je dobro izhodišče za nabiranje le-teh.”

Matevž Zupančič, direktor KK Helios Suns: “Davida Kralja smo si že dlje časa želeli v svojih vrstah, zato nas veseli prijateljski dogovor s Cedevito Olimpijo o posoji mladega reprezentanta. Glede na visoke tekmovalne cilje Olimpije in pokritost Davidove igralne pozicije, smo skupaj ocenili, da je Helios lahko prava postojanka za njegov razvoj. Kralj je s trenerjem Dejanom Jakaro sodeloval že v reprezentanci do 20 let, zato oba vesta kaj ju čaka v novi skupni zgodbi.”