Ena zadnjih okrepitev Helios Sunsov pred novo sezono je 29-letni Jure Pelko, ki je v dveh obdobjih že nosil domžalski dres. Nazadnje pred dvema sezonama, vmes pa je igral na Češkem za Olomoucko.

Jure Pelko (1990, 190 cm) je v Domžalah uspešno nastopal v drugi polovici sezone 2014/15, nato je igral za Graz (Avt) in Petrol Olimpijo, po zelo uspešni sezoni 2017/18 v dresu Heliosa pa ga je pot ponesla na Češko. Pri Olomouckem je bil soigralec še enega nekdanjega “barvarja”, Jana Močnika, v povprečju pa je lani v češkem prvenstvu, v 27,1 minute na tekmo, dosegal po 9,9 točke in kar 6,3 podaje. Glede na sestavo letošnje domžalske ekipe, bo Juretu pripadla vloga enega najbolj izkušenih košarkarjev v moštvu in mentorja izredno mladi branilski zasedbi.

Jure Pelko se vrača v Domžale!

Jure Pelko, Helios Suns: “Zelo sem vesel, da bom spet oblekel dres Helios Sunsov. Ekipa je mlada, energična, zato se že veselim prvih tekem, da pokažemo, česa smo sposobni.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Zadovoljen sem, da se Jure vrača v Domžale. Gre za izkušenega igralca, ki dobro pozna slovensko ligo, predvsem pa dobro ve, kaj ga čaka v Domžalah. Njegove izkušnje nam bodo prišle še kako prav, glede na mladost naše letošnje ekipe.”