S prvimi treningi v sezoni 2019/20 je začela tudi prenovljena članska zasedba Helios Sunsov, v kateri je kar nekaj novih obrazov. Ekipa se bo na začetek sezone pripravljala kar v Domžalah, vmes pa bo odšla tudi na dva pripravljalna turnirja na Slovaško in Madžarsko.

Članska ekipa je začela z delom v novi sezoni.

Domžalski “staroselci” Blaž Mahkovic, Aljaž Bratec, Urban Oman, Nejc Klavžar in Jakob Strel so na prvem treningu pozdravili novince Jureta Pelka, Milana Kovačevića, Davorja Konjevića ter Krešimirja Radovčića. Sreten Knežević se je ekipi pridružil dan pozneje, ameriški center John Florveus ter David Kralj, ki v Domžale prihaja kot posojen košarkar Cedevite Olimpije, se priključujeta kasneje. Trener Dejan Jakara je na treninge vključil tudi mladinca Jana Mačka in Uroša Šikanića, “bronasti” Bine Prepelič pa je zaradi igranja za U18 reprezentanco dobil še dodaten prost teden.

Trener Dejan Jakara in pomočnik trenerja Grega Nachbar.

Trenerju Jakari bo tudi v novi sezoni pomagal Grega Nachbar, za kondicijsko pripravo pa bo skrbel Janez Konjar. Terapevt Denis Berginc, ki se mu še enkrat iskreno zahvaljujemo za opravljeno delo, je odšel na drug konec mesta k NK Domžale, tako da bo njegovo vlogo prevzel Bian Hanžel. Slednji je tik pred diplomo na AMEU – ECM v Mariboru, do zdaj pa je deloval v moški malonogometni reprezentanci in pri nogometnem klubu FC Bad Radkesburg v Avstriji. Tehnični asistent članske ekipe ostaja Aleš Erjavšek, zdravnik pa Uroš Meglič, dr.med..

Blaž Mahkovic je bil eden najbolje razpoloženih na prvem članskem treningu.

Matevž Zupančič, direktor KK Helios Suns: “V obdobju do začetka sezone bo članska ekipa odigrala 10 pripravljalnih tekem, od tega tudi dva mednarodna turnirja, enega v madžarskem Szombathelyju, drugega že tradicionalno v slovaških Levicah. Vmes ekipo, v Rogaški Slatini, čaka še spopad z močnim Lokomotivom iz Kubana. Verjamem, da bomo v prihodnji sezoni igrali všečno hitro košarko, ki jo v povprečju le 22 let stara ekipa mora gojiti. Seveda je za mlado ekipo potrebno tudi potrpljenje, zlasti ker nas znova čaka naporen ritem v več tekmovanjih. Vsem skupaj bo lažje, če nas bodo podprli tudi navijači. S prodajo sezonskih vstopnic bomo začeli po 15. avgustu.”