Helios Sunse zapušča košarkar, ki je del domžalskega kluba od svojih prvih košarkarskih korakov. 20-letni Nejc Klavžar, tudi član vseh mlajših reprezentanc Slovenije, se seli v tujino. Izziv zanj je bil enostavno prevelik, zato mu tudi v klubu niso stali nasproti.

Nejc Klavžar zapušča Domžale.

Nejc Klavžar, ki ima pri svojih dvajsetih letih za sabo že tri članske sezone v dresu Helios Sunsov, je lani v Ligi Nova KBM v povprečju igral dobrih 15 minut na tekmo in dosegal po 4,8 točke, 1,5 skoka in 1,1 podaje, podobno statistiko pa je imel tudi v Ligi ABA 2. Bil je član vseh mlajših slovenskih reprezentanc, letos poleti pa je bil odličen na evropskem prvenstvu divizije A v Izraelu, kjer si je Slovenija zlahka priborila obstanek med elito, Nejc pa je prvenstvo končal s povprečjem 15,6 točke, 3,9 skoka in 3,3 podaje.

Ker gre za domačega košarkarja, ki je z domžalskim klubom dosegal izjemne rezultate že od najmlajših kategorij naprej, mu v klubu, ob njegovi prošnji po spremembi okolja in preizkusu novega izziva v tujini, niso delali težav, tako da je prišlo do sporazumne prekinitve pogodbe. Ob tem bodo Nejcu vrata matičnega kluba vedno odprta.

Nejc Klavžar: Od svojih prvih košarkarskih korakov pa do danes sem nastopal za Helios Domžale. Za odhod sem se odločil po temeljitem premisleku, odločitvi pa so botrovali tako košarkarski kot tudi osebni razlogi. Zahvaljujem se klubu za korekten dogovor ob sporazumni prekinitvi, trenerju Jakari pa za razumevanje moje odločitve, ki nikakor ni bila lahka. Zahvaljujem se tudi vsem trenerjem in klubskim delavcem, s katerimi sem odlično sodeloval v teh letih v vseh klubskih selekcijah. Veselim se novega izziva nastopanja v tujini.”