Letošnje poletje je bilo za slovenske mlajše reprezentance sila uspešno, v vsaki pa smo imeli tudi Helios Sunsi svoje košarkarje. Največji dosežek je uspel mladinski reprezentanci, ki je na evropskem prvenstvu v Grčiji prišla do 3. mesta, s tem pa je do bronaste medalje prišel tudi naš Bine Prepelič.

Bine se je danes priključil treningom članske ekipe Helios Sunsov, a če smo upali, da bomo okoli njegovega vratu videli tudi medaljo, prvo za slovensko mladinsko moško košarko po več kot desetih letih, smo se žal ušteli. Medalja je ostala varno shranjena doma.

Bine Prepelič na EP U18 v Volosu, Grčiji.

Je pa bil Bine eden pomembnejših členov reprezentance, ki je prišla do super dosežka v grškem Volosu. V povprečno 27,6 minute na tekmo je dosegal po 9,7 točke in 7,3 skoka in bil s tem 3. strelec in 2. skakalec ekipe.

Bine Prepelič, Helios Suns: “Evropsko prvenstvo je bilo izredno naporno, tako fizično kot psihično. A je bronasta medalja ves ta trud poplačala. Po koncu prvenstva sem se doma malo spočil, se družil s prijatelji, hitro pa začel tudi z delom v fitnesu. Komaj že čakam na začetek nove sezone, čaka me še veliko trdega dela ter pridobivanje novega znanja in izkušenj.”