Sestava članske zasedbe Helios Sunsov za sezono 2019/20 je zaključena, potem ko se je ekipi pridružil še povratnik v domžalske vrste, 24-letni Leon Šantelj.

Leon Šantelj je v Domžalah že igral v sezonah 2014/15 ter 2015/16, zadnje tri sezone pa je nosil dres Rogaške. S svojimi 205 cm se najbolje znajde na položaju krilnega centra, lahko pa zaigra tudi povsem pod obročem. Lani je v državnem prvenstvu dosegal po 7,5 točke in 3,8 skoka, v Ligi ABA 2 pa po 6,1 točke in 4,3 skoka.

Leon Šantelj bo po treh letih spet oblekel dres Helios Sunsov.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Po odločitvi Milana Kovačevića, da se s košarko ne bo ukvarjal profesionalno, smo bili primorani iskati novega igralca na tem položaju. Glede na izkušnje iz lanske sezone, ko smo prav tako igrali v dveh tekmovanjih, bi si s premalim številom igralcev lahko nakopali veliko težav. Mislim, da nam bo Leonov stil igre, borbenost, nepopustljivost in dobra obramba, prišel še kako prav. Verjamem, da se bo hitro vklopil v naš sistem.”

Leon Šantelj, Helios Suns: “Veselim se povratka v urejeno domžalsko sredino, strokovni štab in soigralci so me odlično sprejeli. Z nekaterimi se poznam že od prej, tako da smo se hitro ujeli. Komaj čakam začetek sezone in prve tekme pred domačo publiko.”

S prihodom Šantlja je članska zasedba za letošnjo sezono sestavljena. Povprečna starost ekipe je tako le dobrih 23 let, kar pomeni, da lahko pričakujemo izredne energične predstave Sunsov in nepopustljiv boj za vsako žogo tako v državnem prvenstvu, kot Ligi ABA 2 in Pokalu Spar. Več kot 25 domačih tekem bo na voljo za naše navijače, brez vštetih tekem morebitnih končnic, kar je odličen razlog za nakup sezonske vstopnice! A ti že imaš svojo?