V Športni dvorani Domžale je danes potekal redni občni zbor Košarkarskega kluba Domžale, ki je potrdil poslovno poročilo za leto 2018 in se seznanil z dosežki kluba v pretekli sezoni. Bolj kot na samem občnem zboru je bil poudarek na prihodnosti kluba, o kateri so spregovorili predsednik David Kubala, direktor Matevž Zupančič, članski trener Dejan Jakara in vodja mladinskega pogona Dejan Čikić.

Košarka ima v Domžalah izjemno tradicijo in prav v letu 2019 praznuje 70-letnico svojega klubskega obstoja. Jubileju bomo v klubu skozi celotno sezono posvečali posebno pozornost z raznimi dogodki, s katerimi se bomo spomnili najlepših športnih trenutkov iz bogate zgodovine, in tistih, ki so te trenutke ustvarjali, ter brez katerih, danes enega najbolj urejenih klubov pri nas, ne bi bilo.

David Kubala, predsednik Košarkarskega kluba Domžale.

Z veseljem smo lahko tudi sporočili, da je klub z generalnim sponzorjem, skupino Helios, za naslednja 3 leta podaljšal sodelovanje, ki sega že v četrto desetletje in je s tem eno najtrdnejših sponzorstev v slovenskem športu!

Svoj pogled na projekt je strnil generalni direktor skupine Helios in predsednik kluba David Kubala: “Skupina Helios že štiri desetletja podpira košarko v Domžalah. Kvaliteta domžalske košarke in njena tradicija tako v lokalnem kot v širšem okolju pomenita izjemno veliko. Ponosni smo na rezultate članske ekipe, ki je vedno ena najmlajših v svojih tekmovanjih in veseli nas, da smo se v zadnjih sezonah vrnili tudi na mednarodno sceno regionalnega tekmovanja Lige ABA 2. Ne glede na številne izzive in dileme, ki jih košarka kot šport poraja glede investiranja v mlade pogone, želimo ohranjati tudi to področje. Ob profesionalnem, mladem in modernem ustroju kluba, nas prav odlično delo z mladimi ločuje od konkurence. Dosedanji vložek skupine Helios v klub in nadaljevanje sponzorstva sta pomembna, a to nikakor ne pomeni, da se lahko s tem v klubu zadovoljimo. Za uspešnost projekta domžalske košarke je potrebno širše vključevanje lokalnega okolja v obliki partnerstev in financiranja. Pri tem imam v mislih posameznike, druga podjetja in občino, ki po mojem prepričanju lahko vedno bolj prepoznavajo iskrenost in kvaliteto našega košarkarskega projekta.”

Direktor kluba Matevž Zupančič in predsednik David Kubala.

Kako udejaniti vizije pokrovitelja in ostajati konkurenčen je povzel direktor kluba Matevž ZupančičV klubu z veseljem pozdravljamo odločitev glavnega pokrovitelja, ki še naprej ostaja steber obstoja tega kluba. Naj se ob tej priložnosti zahvalim tudi vsem ostalim pokroviteljem, donatorjem, partnerjem, sodelavcem in trenerjem vseh selekcij, brez katerih naše delovanje ne bi bilo možno. V klubu smo v pretekli sezoni storili nekaj inovativnih korakov na področju poslovanja in trženja, ki so prinesli pozitivne rezultate. Vse skupaj nam seveda nalaga odgovornost, da smo v prihodnje še boljši in manj odvisni od glavnega vlagatelja. Verjamem, da smo uspeli sestaviti tudi novo mlado ekipo, ki bo lahko sledila zastavljenim ciljem in čim bolj napolnila športno dvorano, ki po zaslugi občine Domžale letos dobiva prenovljeno predverje, kjer bomo navijačem lahko ponudili še več. Kljub nekaterim sistemskim oviram, trmasto vztrajamo tudi pri močnem mladinskem pogonu v čim večjo korist slovenske košarke.” 

O sestavi članske ekipe in njenih dosegih ter ciljih je spregovoril glavni trener Dejan Jakara: »Za nami je pestro poletje, saj smo ekipo pošteno prevetrili, vseeno pa zadržali tiste igralce, ki smo si jih najbolj želeli. Znova bo na domžalskem parketu nastopala izjemno mlada ekipa, ki se bo na treh frontah borila za čim višje uvrstitve. S pripravljalnim obdobjem smo lahko zadovoljni. Videti je, da smo v Domžale pripeljali tujce s pravim karakterjem. V ligi ABA 2 si previsokih ciljev ne zadajamo, vseeno pa potihoma želimo preseči lanski rezultat. Veliko pozornosti bo na državnem prvenstvu, kjer je ponovitev polfinala osnovni cilj. Cilj ni nič drugačen kot pri številnih konkurentih, zato smo prepričani, da bo sezona še kako napeta. V Pokalu Spar so presenečenja vedno mogoča, zato so napovedi nehvaležne. Vse pa bomo naredili zato, da bi presenetili pozitivno. Vse skupaj bo lažje, če bo dvorana čim bolj polna.”

Občni zbor kluba.

O delovanju mladinskega pogona in šole košarke je spregovoril vodja mladinskega pogona Dejan Čikić: “Delu z mladimi v Domžalah od nekdaj posvečamo veliko pozornosti. Veseli me, da kvaliteto prepoznava tudi okolje. Glavni cilj dela z mladimi mora biti produkcija igralcev za člansko ekipo, kar je v današnjih časih izredno težka naloga, saj so tako pravila Fibe glede zgodnjih prestopov igralcev v tujino, kot sama specifika generacije precejšnja ovira, s katero pa se srečujejo vsi klubi. Rezultatsko smo v zadnjih letih izvrstni in tudi z naslednjimi generacijami želimo krojiti vrh in ob tem ostajati družbeno odgovorni skozi šolo košarke, ki ostaja eden bolj razpoznavnih produktov našega kluba.”