Usmeritev domžalskega kluba se v zadnjih letih ne menja. Ob dobrih igrah članske ekipe do svoje priložnosti prihajajo številni mladi košarkarji, naslednji med njimi, ki je s klubom podpisal tudi svojo prvo profesionalno pogodbo, pa je 18-letni Bine Prepelič.

Bine Prepelič

Bine Prepelič (2001, 200 cm), ki se je v Domžale iz Slovenske Bistrice preselil pred začetkom lanske sezone, je s klubom sklenil 3-letno pogodbo. V letošnji sezoni bo ta krilni center največ članskih minut lovil v dresu ljubljanske Ilirije v 2. SKL, kamor bo posojen, za Helios Sunse pa bo nastopal v Ligi ABA2 in seveda v mladinskem državnem prvenstvu.

V dresu slovenske U18 reprezentance je bil 3. na evropskem prvenstvu.

Preteklo poletje je bil Bine, sicer tudi bratranec slovenskega članskega reprezentanta in nekdanjega košarkarja Heliosa, Klemna Prepeliča, član slovenske mladinske reprezentance, ki je na U18 evropskem prvenstvu divizije A v Grčiji prišla do izjemnega 3. mesta, sam pa je bil s povprečno 9,7 točke in 7,3 skoka eden najboljših posameznikov v ekipi. 

Matevž Zupančič, direktor KK Helios Suns: “Bine Prepelič si je s svojim napredkom in odnosom zaslužil, da ostaja z nami tudi kot profesionalen košarkar. Vsi skupaj upamo, da bomo v mladem reprezentantu kmalu dobili pravega članskega igralca, ki nam bo pod košem pomagal do zastavljenih ciljev. V letošnji sezoni bo svojo priložnost iskal v ligi ABA2 in še zadnjič v selekciji mladincev, dragocene igralne minute pa ga čakajo tudi kot posojenega igralca v 2. slovenski ligi v ljubljanski Iliriji.”

Bine Prepelič, Helios Suns: “Hvaležen sem za to priložnost in vesel, da bom lahko zastopal barve Helios Sunsov. Vem, da me čaka še veliko trdega dela, je pa to manjša potrditev, da sem na pravi poti.”