Helios Sunse po odličnem začetku v Ligi ABA2 in zmagi nad Širokim, čaka tudi otvoritev sezone državnega prvenstva. Tudi tokrat bodo prvo tekmo igrali na domačem parketu, v soboto v Športno dvorano Domžale prihaja GGD Šenčur.

Domžalski košarkarji so sezono regionalnega tekmovanja odprli z zmago nad Širokim, za katero je Blaž Mahkovic prispeval 22 točk, Davor Konjević pa dve manj. Časa za počitek ni bilo veliko, saj se že nekaj dni pozneje začenja sezona državnega prvenstva, v 1. krogu pa Sunse čaka obisk košarkarjev Šenčurja. Slednji je ohranil izkušeno jedro ekipe, temu dodal še nekdanja “barvarja” Dražena Bubnića in Mateja Rojca, tako da letos odkrito ciljajo na zgornji del prvoligaške razpredelnice.

V soboto ponovno vabljeni v našo družbo!

Moramo pa biti malo bolj natančni, sezona se je sicer že začela, med tednom sta namreč do prvih zmag prišli Primorska nad Zlatorogom in Krka nad Podčetrtkom.

Leon Šantelj, Helios Suns: “Pričakovanja so pri nas vedno visoka, zato gremo vsako tekmo na zmago. Po zmagi v prvi uradni tekmi sezone v regionalnem tekmovanju, smo misli preusmerili k Šenčurju. S pripravami na nasprotnika smo že začeli, danes bomo še malo bolj podrobni in mislim, da bi morala ob našem maksimalnem pristopu zmaga ostati doma.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Šenčur je ena najbolj izkušenih ekip v državnem prvenstvu, sestavljena iz igralcev, ki so igrali na najvišjih nivojih. Ne glede na to, mi smo dobro odprli sezono, in verjamem, da lahko ob glasni podpori domačih navijačev tudi prva zmaga v državnem prvenstvu ostane v Domžalah.”

Že v sredo je bila dvorana lepo zapolnjena, tudi tokrat pa vas lepo vabimo, da se nam v čim večjem številu pridružite na tribunah, prizkusite ponudbo novega Sports Bara, uživate v nastopih deklet Leaders Dance ter se preizkusite v nagradnih igrah Helios in Hiveterminal.