Domžalski košarkarjij so odlično odprli tekmovalni del letošnje sezone. Po zmagi v 1. krogu Lige ABA2 proti Širokemu, so tudi državno prvenstvo odprli zmagovito, a so se morali za slavje proti GGD Šenčurju še kako potruditi. Pred zadnjimi desetimi minutami so namreč zaostajali za 8, 40:48.

Če so bili v sredo proti Širokemu strelske naprave skozi vso tekmo odlično naravnane, pa tokrat v prvem polčasu žoga ob metih iz razdalje enostavno ni želela skozi obroč. Še dobro, da tudi gostje z Gorenjske niso bili veliko bolj napadalno razpoloženi, tako da je bil domžalski zaostanek ob glavnem odmoru velik zgolj eno točko (28:29).

Krešimir Radovčić

V tretjem delu igre so Šenčurjani počasi začeli bežati. Z izkoriščanjem širokega kadra, izkušenj pod obročem, ter z nekaj zadetimi meti izza črte 6,75m, so se pred zadnjo četrtino odlepili na že omenjenih 40:48. Potem pa se je končno začel domžalski šov. Povlekel je Krešimir Radovčić s sedmimi zaporednimi točkami, v 34. minuti pa so bili Sunsi, po košu Davorja Konjevića, že spredaj z 51:50. Slednji je nato dodal še nekaj zadetih prostih metov, vse skupaj pa je dokončal s svojo edino trojko na tekmi (iz 10ih poizkusov!), slabo minuto pred koncem tekme. Šenčurjjani niso imeli več odgovora in domžalsko slavje, potem ko je za tri za konec zadel še Blaž Mahkovic, se je lahko začelo (66:57).

Davor Konjević

Krešimir Radovčić je tekmo končal z 20 točkami in 5 skoki, Blaž Mahkovic je dodal 14 točk, Davor Konjević pa eno manj in še 6 skokov. Na drugi strani se je vseh deset košarkarjev Šenčurja, ki so stopili na parket, vpisalo med strelce, a nihče ni bil dvoštevilčen (Murić in Brkić po 9).

Domžalčane naslednja tekma čaka že v torek, v 2. krogu regionalnega tekmovanja se bodo v Beogradu pomerili z Dynamicom.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Za pričakovati je bilo takšno tekmo saj je Šenčur izkušena ekipa, ki na trenutke igra zelo fizično. Mi smo bili na to pripravljeni, mogoče smo v prvem delu želeli preveč napadati njihove slabosti namesto da bi naša igra stekla kot mora. V drugem delu smo bili bolj samozavestni, zadeli mete za tri, kar je na koncu tudi odločilo tekmo v našo korist.”

Davor Konjević, Helios Suns: “Bila je težka tekma, mogoče smo imeli malo utrujene noge še po tekmi s Širokim. Uspeli smo se nekako sestavit in odigrat odličnih zadnjih 10 minut, v katerih je naša kvaliteta vseeno prišla do izraza in smo le uspeli prelomiti tekmo.”

Državno prvenstvo, 1. krog (Domžale, 5. 10. 2019)

Helios Suns – GGD Šenčur 66:57 (15:16, 13:13, 12:19, 26:9)

Helios Suns: Konjević 13 (6 skokov), Šikanić, Radovčić 20 (5 skokov), Pelko, Bratec 1, Oman 8, Šantelj 6 (6 skokov), Kralj, Knežević 2 (9 skokov), Mahkovic 14, Florveus 2, Strel
Šenčur: Ivković, Rogelja, Bubnić 7, Rojc 5, Murić 9 (7 skokov), Popadić 3, Rotar 2, Martinčič 6, Brkić 9, Pavić 7, Jurček 5 (6 skokov), Zadnik 4