Domžalski Helios Sunsi bodo poskušali zadržati odlično igro v začetku sezone tudi na gostovanju v Beogradu, kjer jih jutri čaka obračun 2. kroga Lige ABA2 s “slovenskim” VIP PAY Dynamicom.

Slednji so sezono v regionalnem tekmovanju odprli z visokim porazom v Splitu, a domžalski trener Dejan Jakara zagotavlja, da ta rezultat ne sme biti merilo kvalitete beograjske ekipe. Zakaj pa “slovenski”? Ker ekipo Dynamica vodi slovenski trener Miro Alilović, z ekipo pa vadi tudi slovenski reprezentant Gregor Glas. In tudi to še ni vse, del zasedbe sta, še v lanski sezoni košarkarja Sunsov, Miroslav Pašajlić in Đoko Šalić.

Varovanci Dejana Jakare bodo poskušali nadaljevati z dobrimi igrami na začetku sezone.

John Florveus, Helios Suns: “Želimo odigrati še eno dobro tekmo. Kot ekipa smo se odlično borili na prvih tekmah in s tem želimo zdaj nadaljevati. Torej, gremo pokazat kaj znamo in poskusit premagat tudi Dynamic.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Ne glede na visok prvi poraz Dynamica, mislim, da to ni pravi pokazatelj njihove kvalitete. Gre za mlado, agresivno ekipo, vsi igralci so sposobni zadet iz razdalje. Okrepili so se tudi z dvema našima nekdanjima košarkarjema, Šalićem in Pašajlićem. Pričakujemo težko tekmo, vseeno pa gremo, tako kot v vsaki tekmi ABA2 lige, tudi tokrat na zmago.”

Obračun 2. kroga ABA2 lige se bo jutri, 8. 10., v Hali sportova Ranko Žeravica, pričel ob 19. uri. Spremljali ga bomo preko naših socialnih omrežij.