Helios Sunsi so v 2. krogu Lige ABA 2 gostovali pri beograjskem Dynamicu, ki ga vodi slovenski trener Miro Alilović. Slabša 3. četrtina, ki so jo domači dobili s 23:12, je bila na koncu odločilna, saj Domžalčani zaostanka niso uspeli več izničiti, domači pa so prišli do zmage s 74:69.

Domžalski košarkarji so v Beograd odšli v številčno okrnjeni zasedbi, saj je šlo na pot le 10 košarkarjev, doma pa je ostal tudi glavni trener Dejan Jakara, ki v teh dneh pričakuje naraščaj.

Začetek tekme za Sunse ni bil preveč obetaven, potem ko so po košu še lani našega člana, Đoka Šalića, sredi 1. četrtine zaostajali s 16:9. Minuta odmora tokratnega trenerja Grege Nachbarja je malce pomirila glave in ob prvem odmoru so bili Domžalčani spredaj z 19:20. Domači so v drugem delu igre zaigrali bolje, predvsem pa je, poleg Šalića, svoje dodal še drugi lanski “barvar” Miroslav Pašajlić, in tako je Dynamic ob polčasu vodil s 37:34.

Miroslav Pašajlić (levo) in John Florveus. (foto: Dynamic VIP PAY / Nikola Milinković)

Drugih dvajset minut so veliko bolj odprli domači, pri katerih se je razigral še Ivan Smiljanić, na domžalski strani pa Blaž Mahkovic (15 točk v 1. polčasu) ni imel pretirano razpoloženega soigralca. Tako je Dynamic pred zadnjo četrtino vodil že s 60:46, nato pa vse do konca le še mirno nadzoroval oz. branil razliko. Malo je temperatura v dvorani Ranka Žeravice narasla le v samem zaključku tekme, ko so Sunsi uprizorili še zadnji juriš, a več kot do znižanja zaostanka na končnih 74:69, niso uspeli priti.

Pri domačih sta Smiljanić in Šalić tekmo končala pri 17 točkah, prvi strelec Sunsov pa je bil Blaž Mahkovic s 24-imi.

Grega Nachbar, trener Helios Sunsov: “Slabo smo reagirali na agresivno obrambo Dynamica, vse preveč smo prihajali v situacije, ki smo jih morali zaključevati z težkimi meti, posledično je bil tudi naš odstotek meta iz igre slab. Obramba ni bila tako slaba, vseeno pa so imeli domači preveč lahkih zaključkov. Čestitke Dynamicu, večino časa so bili spredaj, igrali so neobremenjeno in zasluženo prišli do zmage.”

Domžalčane naslednja tekma čaka v soboto, 12. 10., ko se bodo v 2. krogu državnega prvenstva, v gosteh pomerili s Šentjurjem.

Liga ABA 2, 2. krog (Beograd, 8. 10. 2019)

Dynamic VIP PAY – Helios Suns 74:69 (19:20, 18:14, 23:12, 14:23)

Dynamic: Matijjašević, Pašajlić 16, Đorđević, Vulikić, Beslać 5, Sokolović 2 (6 skokov), Tomašević 4, Ostojić 11 (7 skokov), Paunović 2, Smiljanić 17, Vujović, Šalić 17
Helios Suns: Konjević 15, Maček, Radovčić 10, Bratec 3, Oman, Šantelj, Knežević 9 (10 skokov), Mahkovic 24, Florveus 8 (6 skokov), Strel