Domžalske košarkarje po torkovi tekmi v Beogradu čaka drugo zaporedno gostovanje, v 2. krogu 1. SKL se to soboto odpravljajo v Šentjur. Tekma kot tekma za večino košarkarjev, a vseeno malce bolj emotivna za našega Davorja Konjevića, ki se je k Heliosu preselil ravno po dobri sezoni v Šentjurju.

Varovanci Saše Dončića, med katerimi je tudi občasni slovenski reprezentant Jakob Čebašek, so prvenstvo odprli s presenetljivo visokim porazom na Polzeli (83:62), tako da bodo na prvi domači preizkušnji zagotovo želeli popraviti vtis in vknjižiti prvi par točk. Med poznanimi obrazi pri Šentjurju najdemo še nekdanjega “barvarja” Bojana Radulovića, ki je v 1. krogu šestim točkam dodal kar 10 skokov. Domžalčani želijo po odličnem začetku sezone, ko so slavili na prvih dveh tekmah državnega prvenstva in regionalnega tekmovanja, v torek pa tesno priznali premoč Dynamicu v Beogradu, nadaljevati v podobnem, najraje celo zmagovitem ritmu. Bo pa tekma za enega košarkarja Sunsov vseeno malo več kot le še en obračun v prvenstvu, saj se Davor Konjević vrača v kraje, kjer je lani uspešno začel pisati “slovensko” zgodbo.

Davor Konjević se vrača v Šentjur.

Davor Konjević, Helios Suns: “Šentjur je na domačem terenu še toliko bolj neugoden nasprotnik, tako da nas čaka težka naloga. Imajo izkušene nosilce, ki bodo želeli priti do prve zmage, vseeno pa mislim, da je kvaliteta na naši strani. Če se bomo držali našega načrta igre, lahko pridemo do pomembne zmage. Veselim se ponovnega igranja v šentjurski dvorani, upam pa na naš dober dan in seveda končno slavje.”

Krešimir Radovčić, Helios Suns: “Po porazu z Dynamicom smo glave hitro obrnili proti slovenskemu prvenstvu in gostovanju v Šentjurju. Želimo odigrati bolje kot v Beogradu, se proti težkemu nasprotniku, kot je Šentjur, predstaviti v najboljši možni izvedbi in se vrniti v zmagovalne tire.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Šentjur je letos sestavil izredno močno ekipo. Imajo kvalitetne košarkarje na vseh igralnih položajih in temu primerno tudi visoke tekmovalne cilje. Igrajo doma, zato jim pripada tudi vloga favorita, mi pa jijm bomo poskušali prekrižat načrte.”

Po sobotni tekmi, ki se v dvorani OŠ Hruševec Šentjur prične ob 19. uri, čaka Domžalčane poln oktober domačih tekem! Kar 5 jih bodo še v tem mesecu igrali doma, zato pohitite z nakupom sezonske karte, ki vam oglede domačih tekem Sunsov prinaša po neverjetno ugodni ceni!