Domžalski košarkarji nadaljujejo z ritmom dveh tekem na teden. Potem, ko so prejšnji teden dvakrat gostovali, jih ta teden čakata dve domači tekmi, prva že danes, ko se bodo ob 18. uri pomerili z novincem v regionalnem tekmovanju, Novim Pazarjem iz Srbije. Dogajanje bo povezano tudi z rožnatim oktobrom.

Obe ekipi imata po prvih dveh krogih Lige ABA 2 po eno zmago in en poraz. Domžalčani so doma ugnali Široki in v gosteh priznali premoč Dynamicu, Novi Pazar pa je najprej v gosteh izgubil pri Sutjeski, nato pa na domačem parketu, v zelo napadalni tekmi (92:85), ugnal Split. Član srbske ekipe je tudi Božo Đumić, ki je v kratkem obdobju sezone 2017/18 nosil tudi domžalski dres, trener Oliver Popović pa je letos poleti, na evropskem prvenstvu v Izraelu, vodil srbsko moško reprezentanco do 20 let.

Vabljeni k navijanju, začnemo že ob 18. uri!

Jakob Strel, Helios Suns: “Pričakovanja pred tekmo z Novim Pazarjem so enaka, kot pred vsakim spopadom v Ligi ABA 2; želimo zmago. Pri tem verjamem, da nam bodo pomagali tudi naši navijači, ki jih vabim, da nam po dveh porazih v gosteh, pomagajo priti nazaj v zmagovalne tire.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Zadnji dve tekmi, ki smo ju odigrali malo slabše, smo analizirali in v tekmi z Novim Pazarjem želimo določene stvari v naši igri popravit. Gre za dobro ekipo, ki kljub dejstvu, da gre za novince v ligi, cilja visoko, mi pa bomo poskušali poskrbeti, da zmaga ostane doma.”

Tokratna tekma se, za Domžale malce neobičajno, začne že ob 18. uri, bo pa dogajanje potekalo tudi okoli rožnatega oktobra, meseca osveščanja o raku dojk. Hkrati vas še vedno vabimo k nakupu sezonskih kart, ki vam oglede domačih tekem Helios Sunsov prinašajo po ugodnejših cenah – samo v oktobru vas čaka še kar 5 domačih tekem, zato pohitite!