Rogaška in pa oslabljeni Helios, o tem več v spodnjih vrsticah, sta si med poletjem izmenjala kar nekaj košarkarjev, ki so lani igrali v dresu nasprotnega moštva. Proti severovzhodu sta odšla Miha Fon in že pred koncem lanske sezone Urban Durnik, del ekipe pa je postal tudi prvak s Sunsi, Đorđe Lelić.

A da ne bo videti, kot da se le Rogaška krepi z domžalskimi košarkarji. Podobno številko imamo tudi v Domžalah, saj sta del letošnje zasedbe dva lanska košarkarja Rogaške, Leon Šantelj in Sreten Knežević. Slednji bo žal zaradi poškodbe stopala, ki jo je staknil na zadnjem obračunu Lige ABA 2 proti Novemu Pazarju, z igrišč odsoten vsaj dva meseca.

Leon Šantelj

S tem se je priključil dvema, ki sta že nekaj časa na stranskem tiru. Povratek Jureta Pelka, ki si je na zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom sezone poškodoval ključnico, pričakujemo v naslednjih dveh tednih, David Kralj pa bo zaradi težav z gležnjem prav tako počival še kakšen mesec ali dva.

Aljaž Bratec, Helios Suns: “Tekme z Rogaško so vedno polne naboja, tako da nič drugega ne pričakujemo tudi tokrat. Po zmagi med tednom v regionalnem tekmovanju, je naša želja, da domžalska dvorana še naprej ostane neosvojljiva trdnjava v letošnji sezoni. Verjamemo, da bo tudi v malce okrnjeni zasedbi, s pomočjo naših glasnih navijačev, zmaga ostala doma.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Malce nas je neprijetno presenetila poškodba Kneževića, ki je bil v dosedanjem delu sezone eden naših najbolj konstantnih košarkarjev. Vseeno verjamem, da imamo dovolj kakovosti, da se zoperstavimo neugodni zasedbi izkušenega trenerja Novakovića in da nam bodo navijači pomagali do novega slavja.”

Obračun z Rogaško se v soboto, v Športni dvorani Domžale, prične ob 19. uri, vabljeni v čim večjem številu!

Bo pa tokrat v dvorani vseeno malo bolj veselo kot ponavadi oz. bosta zagotovo vsaj dva člana našega kolektiva obračun spremljala malce bolj prešerne volje kot ponavadi. V teh dneh je namreč direktor kluba Matevž Zupančič postal očka malemu Eneju, trener članske ekipe Dejan Jakara pa deklici Mili. Čestitamo obema mladima družinicama!