Helios Sunsi so v dosedanjem delu sezone pokazali, da bodo na domačem terenu trd oreh za vsakega nasprotnika. Drugače pa je na “tujem parketu”, kar pa bodo fantje že danes poskusili spremeniti, ko gostujejo pri Lovćenu 1947 Bemax v Črni gori.

Štiri domače tekme so domžalski košarkarji odigrali letos in vse štiri tudi dobili, na drugi strani pa so izgubili na obeh gostovanjih letos, v Šentjurju v državnem prvenstvu ter v Beogradu pri Dynamicu v Ligi ABA 2. Današnji nasprotnik Lovćen je v podobnem ritmu, v regionalnem tekmovanju so zabeležili domačo zmago in pa dva poraza na gostovanjih. Domžalčani so odločeni, da letošnje smernice že danes spremenijo. Najbolj nevaren košarkar črnogorske zasedbe v dosedanjem delu sezone je Miloš Popović, 201 cm visok krilni center, ki dosega po 17,7 točke in 10,0 skoka na tekmo.

Bine Prepelič

Bine Prepelič, Helios Suns: “Po dobro odigranih tekmah na domačem parketu, se zdaj odpravljamo na gostovanje k Lovćenu, kjer želimo pokazati podobno agresivno igro in upati na najboljši rezultat.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Tekma z Lovćenom, še posebej na njihovem terenu, je zagotovo ena težjih v ligi. Dobro so se okrepili, z zadnjim prihodom Pavića so dobili tudi izkušnje iz 1. ABA Lige, v mladem Popoviću pa imajo enega najboljših krilnih centrov v ligi. Vseeno naši cilji ostajajo enaki, proti Lovćenu gremo po zmago.”

Današnji obračun v Športnem centru Lovćen Cetinje se bo pričel ob 18. uri!