Domžalčani so v 4. krogu državnega prvenstva upravičili vlogo favorita v obračunu proti Termam Olimia Podčetrtek in po zadnjem sodniškem pisku prišli do prepričljive zmage z 80:53. Časa za počitek ne bo veliko, že v ponedeljek v domžalsko športno dvorano prihajajo državni prvaki, Koper Primorska.

Blaž Mahkovic

Helios Sunsi so bili od samega začetka tekme korak spredaj, a ne toliko, kolikor je bilo pred tekmo mogoče pričakovati. Goste iz Podčetrtka je v igri držal predvsem izkušeni Nejc Strnad, ki je bil razpoložen pri metu izza črte 6,75m. Še več, gostje so sredi 2. četrtine, potem ko so pred tem zaostajali s 27:20, prišli do delnih 10:0 in posledično vodstva s 27:30, prste pri tem pa je imel tudi “domači” David Gabrovšek, letos košarkar Term Olimia. Manjši izbruh jeze trenerja Dejana Jakara, za kar si je prislužil tudi tehnično napako, je sprožil val energije pri domačih košarkarjih, ki so nato z delnih 16:0 stvari postavili na svoje mesto, ob polčasu pa vodili že s 53:36.

V drugih dvajetih minutah so Domžalčani uspešno nadzorovali razliko, ki je še dodatno narasla v zadnji četrtini, ko gostje vse do zadnje minute niso dosegli niti točke, potem pa je dve, za lepotni popravek končnega rerzultata na 80:53, dodal Žan Kosič. V zaključku tekme je trener Jakara prve članske minute v letošnji sezoni ponudil tudi 17-letnemu Urošu Šikaniću, letošnjemu novincu v dresu Heliosa.

Blaž Mahkovic je tekmo končal s 16 točkami, dve manj, skupaj s 7 podajami, je dodal Krešimir Radovčić. Prvi strelec Podčetrtka je bil Strnad z 19 točkami.

Uroš Šikanić, Helios Suns: “Upam, da bo letos še čim več takih zmag in hkrati tudi toliko minut za dokazovanje. V ponedeljek nas že čaka nova tekma, treba se bo čim bolj odpočiti, se dobro pripraviti, pa gremo dalje.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitam fantom za zmago. Upravičili smo vlogo favorita, ne glede na vse, pa ne morem biti v popolnosti zadovoljen z našo igro. Čaka nas analiza in potem priprava na tekmo s Primorsko. Gre za trenutno najboljšo ekipo v Sloveniji in tekma dejansko ne prihaja v najboljšem trenutku, saj imamo zelo malo časa za pripravo. Vseeno pa, doma gremo mi vedno na zmago.”

Kot rečeno, naslednja domača tekma Domžalčane čaka že ta ponedeljek, ko v goste prihaja Koper Primorska. Obračun se v Športni dvorani Domžale prične ob 19. uri! Se vidimo!

Uroš Šikanić

1. SKL, 4, krog (Domžale, 26. 10. 2019)

Helios Suns – Terme Olimia Podčetrtek 80:53 (22:17, 31:19, 14:15, 13:2)

Helios Suns: Konjević 10, Radovčić 14 (7 podaj), Šikanić, Pelko, Bratec 7, Oman 8 (6 skokov), Šantelj 11, Kralj, Mahkovic 16, Florveus 11 (6 skokov), Strel 3
Terme Olimia: Kosič 17, Strnad 19, Škorjanc, Gorenc, Švigelj 2, Sevšek 2, Milašinović, Cerkovnik 2 (5 skokov), Gabrovšek 11, Stergar, Reberšak, Rizman