Helios Sunsi so v domžalski športni dvorani, proti državnim prvakom iz Obale, odigrali odličen prvi polčas in bili ob glavnem odmoru s Koper Primorsko poravnani na 32:32, potem pa je na sceno stopil najboljši posameznik gostov, Marko Jagodić-Kuridža, tako da so gostje Domžale zapustili s prepričljivo zmago s 60:78.

Uvodne minute so pripadle Primorski, ki je, z agresivno obrambo, domžalske košarkarje držala daleč od koša, tako da so imeli Sunsi v začetku tekme kar precej težav s prihajanjem do normalnih, kaj šele odprtih metov. Ko pa so se domači enkrat privadili pritiska, je oživela tudi domžalska dvorana. Aljaž Bratec je bil tisti, ki je v prvem polčasu navdušil z 10 točkami, Domžalčani pa so na glavni odmor odšli z izenačenim rezultatom, 32:32. Omenimo, da smo med 1. in 2. četrtino z darilom presenetili enega načih najbolj zvestih navijačev, Janez je ob svojem okroglem jubileju dobil klubski dres s številko 80.

Presenečenje za zvestega navijača!

Trener gostov Jurica Golemac je očitno uvidel, da bi znala tekma iti v napačno stran, v kolikor ne bo zaigral z najmočnejšo zasedbo, ki ji je že tako manjkal izkušeni Lance Harris. Tako je večino drugega polčasa na parketu preživel Marko Jagodić-Kuridža, ki je za nivo slovenske lige “ekstra klasa”. Kar 9 skokov je zbral v drugih dvajsetih minutah, čuti pa se spoštovanje do njega tako s strani igralcev, navijačev, kot tudi sodnikov. Kljub vsemu so Domžalčani še nekaj minut pred koncem držali za oko prijetno razliko desetih točk, potem pa je Alen Hodžić tekmo zaključil z dvema trojkama, kar s strani nekdanjega “barvarja” res ni bilo potrebno, tako da je končni rezultat znašal 60:78. Ko smo že pri nekdanjih, domžalska publika je lepo pozdravila Hodžića in Luko Vončino, največji aplavz pa je dobil Marjan Čakarun, MVP finala 2016, ko je Helios popeljal do drugega naslova državnih prvakov.

Prvi domžalski strelec je bil tokrat Davor Konjević z 20 točkami, 12 jih je dodal Leon Šantelj, na drugi strani je Ivan Marinković 17 točkam dodal še 6 skokov. Ravno skok je bil glavna prevaga, saj so ga gostje dobili z 52:29, od tega so imeli kar 2o skokov v napadu, Domžalčani pa le 4.

Aljaž Bratec je bil razpoložen v prvem polčasu.

John Florveus, Helios Suns: “Igrali smo čvrsto, dali smo vse od sebe. Sledili smo načrtu, ki ga je sestavil trenerski štab. Na koncu so bili zasluženo boljši, za kar jim lahko le čestitam.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “V prvem polčasu smo igrali zelo dobro in bili povsem enakovredni. Prisilili smo Koprčane, da zaigrajo z najboljšo peterko. Zadovoljen sem, kako smo igrali obrambo skozi celotno srečanje ter s takšno energijo želimo nadaljevati tudi na prihajajoči tekmi regionalne lige.”

Še ena domača tekma čaka Helios v oktobru; prav na zadnjega v mesecu v Domžale prihaja Sloboda Tuzla, tako da se v četrtek spet vidimo. Samo pazite, tekma je že ob 18. uri!

1. SKL, 5. krog (Domžale, 28. 10. 2019)

Helios Suns – Koper Primorska 60:78 (14:18, 18:14, 13:24, 15:22)

Helios Suns: Konjević 20, Šikanić 3, Radovčić 5, Pelko, Bratec 10, Oman 2, Šantelj 12, Kralj, Mahkovic 6 (5 skokov), Florveus 2, Strel
Koper Primorska: Holt 16, Čakarun 2, Hrovat, Barič (7 skokov, 7 podaj), Kosi 4, Lazić 7 (5 skokov), Marinković 17 (6 skokov), Hodžić 14, Jagodić-Kuridža 5 (9 skokov), Dimec 6, Šiško 4, Vončina 3