Helios Sunse čaka obračun z novomeško Krko, ki se bo v dvorani Leona Štuklja, v Novem mestu, pričel ob 19. uri, tekmo pa boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu.

Gre za prestavljen obračun 6. kroga državnega prvenstva, ki bi sicer moral biti to soboto, a ker Domžalčani nastopajo v Ligi ABA 2 in tekme igrajo med torkom in četrtkom, Novomeščani pa tekme 1. ABA lige igrajo med vikendom, je ponedeljek nekako eden redkih dni, ko se ekipi lahko ujameta.

Jakob Strel

Helios Sunsi v tekmo vstopajo s popotnico zmage nad Slobodo iz Tuzle, Krkaši pa so v seriji treh zaporednih porazov, dveh v regionalnem tekmovanju (Budućnost, Primorska) in enega v državnem prvenstvu (Hopsi), kar pomeni, da bodo tokrat lovili izključno novi dve točki.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Krka bo po zadnjih porazih zagotovo na vse načine iskala zmago, zato jih pričakujemo v najmočnejši zasedbi. Mi pa po dobrih predstavah v zadnjih tekmah, v Novo mesto odhajamo pozitivno nastrojeni.”

Še to – zaradi sodelovanja novomeškega kluba s Šolskim centrom Novo mesto, bo tekmo moč spremljati tudi v prenosu na Facebook-u. Povezavo lahko tik pred začetkom obračuna najdete na naši FB strani.