Domžalske košarkarje, v 6. krogu Lige ABA 2, čaka tretje letošnje gostovanje. Po obisku Beograda in Cetinj je tokrat na vrsti bosanska prestolnica Sarajevo, kjer domuje OKK Spars, del ekipe pa je tudi Domžalčan Nejc Klavžar.

Sparsi so trenutno še brez zmage v regionalnem tekmovanju, seveda pa ostaja želja, da tako ostane tudi po gostovanju Heliosa. Prvi strelec sarajevske ekipe v ABA 2 je 207 cm visoki center Kenan Kamenjaš, ki v povprečju na tekmo dosega po 13,4 točke in 9,6 skoka. Nejc Klavžar, ki je domžalski dres za tistega Sparsov zamenjal letos pred začetkom sezone, v dobrih 20 minutah na tekmo dosega po 6,6 točke in 4,2 podaje.

Nejc Klavžar bo tokrat nosil dres nasprotne ekipe.

Jakob Strel, Helios Suns: “V Sarajevo se odpravljamo z željo po novem uspehu v regionalnem tekmovanju. Lepo bo spet pozdraviti Nejca Klavžarja in ostale slovenske košarkarje v klubu. Vemo, da tekma ne bo enostavna, domači bodo na vse načine želeli zmago, mi pa imamo tudi svoje načrte.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Ne glede na trenutno stanje na lestvici, Sparsi igrajo iz tekme v tekmo boljše. Menjava trenerja pred našo tekmo jim bo sigurno prinesla nekaj svežine, zato pričakujem izredno težko tekmo.”

Poleg Klavžarja bodo Sunsi v Sarajevu pozdravili še dva slovenska košarkarja, Sandija Grubeliča in Imrana Polutaka, ki ima slovenski “košarkarski” potni list. Tekma v dvorani Novo Sarajevo se bo v četrtek, 7. 11., začela že ob 17.30, spremljali pa jo bomo prek klubskih socialnih omrežij.