Domžalski košarkarji so v sezono regionalnega tekmovanja vstopili celo bolje od pričakovanj, trenutno pa s štirimi zmagami in dvema porazoma zasedajo odlično tretje mesto na lestvici. Jih pa zdaj čakajo obračuni proti najvišje uvrščenim ekipam tekmovanja, ki bodo pokazali, kam Domžalčani v letošnji izvedbi Lige ABA 2 dejansko pašejo. Prvi je na vrsti severnomakedonski državni prvak, MZT Skopje Aerodrom.

Helios Sunsi so imeli tokrat za počitek, potem pa tudi za pripravo na tekmo, malo več časa, saj so tekmo državnega prvenstva proti Krki, ki bi morala biti na sporedu ta vikend, odigrali že prejšnji ponedeljek. Tudi popotnica v tekmo z MZT-jem ni slaba, v četrtek je v tesni končnici, v gosteh, padel Spars Sarajevo, kar je tudi prva letošnja regionalna zmaga Heliosa v gosteh.

Gostje so prejšnji teden slavili proti Splitu, v Ligi ABA 2 pa z izkupičkom petih zmag in enega poraza zasedajo eno od prvih dveh mest. Za zdaj je najboljši posameznik ekipe iz Skopja 32-letni Damjan Stojanovski, tudi severnomakedonski reprezentant, ki v povprečju beleži po 16,5 točke in 5,1 skoka na tekmo.

Blaž Mahkovic, Helios Suns: “Igramo pred domačo publiko, tako da, tukaj gremo vedno na zmago. Upam, da nam uspe in se s tem še učvrstimo na prvih štirih mestih, ki vodijo v playoff.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “MZT je dodal še enega tujega košarkarja, glede na igre v letošnji sezoni jim vseeno pripada vloga favorita. Ne glede na to, bomo mi poskušali presenetiti in ostati neporaženi na domačem parketu v regionalnem tekmovanju.”

Tekma Helios Sunsov in MZT-ja se v torek, 12. 11., v Športni dvorani Domžale, začne ob 19. uri. Tokratni obračun bo deloma tudi v znamenju “movembra”, meseca novembra, ki je namenjen zdravju moških, predvsem opozarjanju na raka prostate, mod, na duševno zdravje in preprečevanje samomora. Brkov, s katerim moški izkazujejo podporo “movembru”, ne bo manjkalo, ti pa prav tako ne smeš!