Helios Sunse čaka eno najtežjih, če ne celo najtežje gostovanje v letošnji sezoni Lige ABA 2. Tako kot Domžalčani, je tudi Borac na domačem parketu letos še neporažen. Pravzaprav je v dosedanjem delu sezone zabeležil zgolj en poraz, v Čačku pa imajo srbski košarkarji za sabo tudi izjemno glasno navijaško podporo.

Potem ko so Domžalčani prejšnji teden doma igrali derbi kroga, ko so se kot tretjeuvrščeno moštvo lige pomerili z drugim MZT-jem, jih tokrat čaka še precej težja naloga. V gosteh se bodo udarili z vodilno ekipo regionalnega tekmovanja, verjetno kar prvim favoritom za končni naslov prvaka Lige ABA 2, Borcem iz Čačka.

Slednji je v dosedanjem delu sezone, skupaj s tekmami v domačem prvenstvu, zabeležil le en poraz! V 4. krogu ABA 2 so morali košarkarji Borca, v gosteh v Skopju, priznati premoč MZT-ju s 76:69. Nimajo enega izstopajočega košarkarja, ampak izredno močno, čvrsto ekipo, v kateri je nevarnih več košarkarjev, marsikateri tudi z meti iz radalje. Z 12,7 točke na tekmo je prvi strelec ekipe v Ligi ABA 2 Radovan Đoković, s povprečno 12,1 točke mu sledi ameriški branilec Bryce Jones.

Jure Pelko, Helios Suns: “Borac ima izkušeno ekipo, ki igra hitro in nepredvidljivo košarko, z veliko poskusi za tri točke. Ob tem pa so tekme v Čačku tudi med najtežjimi gostovanji v ligi.Mi gremo na tekmo dobro pripravljeni, seveda z željo po zmagi, da bo 10 ur povratne vožnje v Domžale hitreje minilo.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Borac je v dosedanjem delu sezone dokazal, da resno računajo na naslov prvakov Lige ABA 2, skupaj s srbsko ligo so letos izgubili na zgolj eni tekmi. Izredno učikoviti so predvsem na njihovem vročem domačem terenu. Mi na drugi strani želimo nadaljevati z našim nizom dobrih tekem, zato v Čačak odhajamo samozavestno.”

Tekma v Čačku se bo v sredo, 20. 11., pričela ob 17. uri. Prenos tekme bo! A verjeli ali ne, le na ArenaSport HRT 5, ki pa ga v Sloveniji, razen preko kakšnih nedovoljenih internetnih povezav, žal ne vidimo.