Borac iz Čačka je pokazal, zakaj v tem trenutku velja za glavnega favorita za naslov prvaka Lige ABA 2. Na domačem parketu so s tokrat nerazpoloženimi Helios Sunsi, ki so sicer v zadnjih tednih igrali fantastično, opravili z lahkoto in slavili z visokih 101:55. Domžalčani bodo poskušali na ta poraz čim hitreje pozabiti in že za vikend skočiti nazaj v zmagovalne tirnice.

Helios Sunsi tokrat neprepoznavni. (foto: Borac/Duško Radišić)

O tekmi tokrat ne gre izgubljati preveč besed. Od prve minute naprej so bili domači, na krilih glasne publike, nezustavljivi. Čvrsta obramba je povzročala težave domžalskemu napadu, ki je bil skozi celotno srečanje enostavno premalo učinkovit. Borac je imel na tekmi le pet metov iz igre več od Heliosa, a že odstotek zadetih trojk veliko pove o njihovem tokratnem razpoloženju (11/19, domžalčani 4/24). Po tem obračunu je jasno, da so v Čačku letos sestavili izredno kompaktno ekipo, s širokim kadrom, in lahko odkrito ciljajo na vrh ter napredovanje v 1. Ligo ABA.

Domači so si točke na tekmi lepo razporedili. Največ, 17, jih je prispeval Radovan Đoković, skupaj je kar šest košarkarjev Borca preseglo desetico. Na drugi strani je bil pri Domžalčanih le eden dvoštevilčen, Krešimir Radovčić s prav tako 17 točkami.

Domači Borac je bil boljši v vseh segmentih igre. (foto: Borac/Duško Radišić)

Marko Marinović, trener Borca: “To je bila zagotovo naša najboljša tekma v sezoni, predvsem iz vidika obrambe. Dobro smo se pripravili, vsak posameznik je odlično opravil svoje delo, in to nam je na koncu prineslo rezultat. Ostajamo neporaženi v Čačku, to je bil glavni cilj. Hvala tudi gledalcem, ki so prepoznali naše dosedanje delo in so nas prišli podpret v tako velikem številu.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitke Borcu za zmago. Bili so boljši v vseh segmentih igre. Do te tekme smo bili odlični, tokrat pa so naši košarkarji žal niso bili razpoloženi. Verjamem, da bo že na naslednji tekmi bolje.”

Domžalske košarkarje naslednja tekma čaka to soboto, 23. 11., ko bodo po skorajda dveh tednih premora spet odigrali tekmo državnega prvenstva, ob 19.00 jih čaka gotovanje pri Hopsih Polzela.

Liga ABA 2, 8. krog (Čačak, 20. 11. 2019)

Borac Čačak – Helios Suns 101:55 (22:14, 27:11, 27:19, 25:11)

Borac: Popović 4, Đoković 17, Krsmanović 2, Bumbić 5 (5 podaj), Gavrilović 13, Majstorović 8 (5 skokov), Kočović 13, Nerandžić 10 (6 skokov), Jones 3, Todorović 11, Čarapić 15
Helios Suns: Konjević 7, Šikanić, Radovčić 17, Prepelič 2, Pelko 2, Bratec 8, Oman, Šantelj 8, Mahkovic 6, Florveus 5