Kot že ničkolikokrat do zdaj, je tudi tokratni obračun Hopsov in Heliosa ponudil vse, pa morda še malce več, kar lahko košarkarska tekma ponudi. Na parketu trd boj za vsako žogo, čvrsti dvoboji brez popuščanja in dramatičen finiš tekme, tisti bonus za gledalce pa je bilo še obkošarkarsko dogajanje, ko so čustva premagala razum.

Ritem na začetku tekme je bil za razmere slovenskega državnega prvenstva atomski. Ekipi sta bili napadalno odlično razpoloženi, Helios Sunsi pa so bili večino prve četrtine v minimalni prednosti. Gledalce v dvorani sta še dodatno razvnela naš Jure Pelko in domači Antony Collins, ki sta v zaključku četrtine poskrbela za tri trojke v treh zaporednih napadih, na prvi malo daljši odmor pa so Sunsi odšli s prednostjo dveh točk (26:28). V drugi četrtini podobna igra, za odtenek boljši tokrat domači, pri katerih se je razigral še Miha Vašl, tako da so Hopsi ob polčasu vodili z 48:46.

Nadaljevanje tekme smo spremljali brez uradnega napovedovalca, ki so ga sodniki, zaradi pristranskega komentiranja, poslali iz dvorane, tako da so navijači še toliko bolj prišli do izraza. Le-ti so z navdušenjem pozdravili zaključek 3. četrtine Hopsov, potem ko je nekdanji “barvar” Gezim Morina, z dvema zaporednima trojkama, domače odpeljal na +8, 67:59. Po novih dveh točkah Collinsa na začetku zadnje četrtine je semafor kazal za Helios zaskrbljujočih 69:60, a se Pelko in kompanija niso predali. V seriji 11:19 je “Pele” prispeval kar 13 točk in Domžalčane dve minuti in pol pred koncem pripeljal le na točko zaostanka, po dveh trojkah Blaža Mahkovica, druga, v protinapadu, je bila še posebej nora, pa so 45 sekund pred koncem Sunsi povedli s 83:85.

Na drugi strani je domače v vodstvo spet popeljal Collins, z lepim prodorom pa mu je nato vrnil še naš Krešimir Radovčić, tako da je, vsaj po uri sodeč, do konca je namreč ostalo še 14 sekund, zadnji napad pripadel Hopsom. Poskusil je Collins, zgrešil, do napadalnega skoka pa je dve sekundi pred koncem prišel Sandi Čebular. Hkrati se je oglasila še sodniška piščalka, ki je nad Čebularjem piskala osebno napako Davorja Konjevića, kar je pomenilo, da je imel še en nekdanji Domžalčan na voljo dva prosta meta za morebitno domačo zmago. Zgrešil je prvega, zgrešil je drugega, skok Urbana Omana pa je označil domžalsko slavje na Polzeli s 86:87!

Prvi strelec Hopsov je bil Antony Collins s 30 točkami, na strani Helios Sunsov pa je Jure Pelko prispeval 26 točk (met za 2 1/1, za 3 5/9, prosti meti 9/10), 4 skoke in 5 podaj, Blaž Mahkovic mu je pomagal s 16 točkami, 8 skoki in 4 podajami.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitke igralcem za zmago. Očitno je lekcija v Čačku zalegla, tokrat so šli fantje v tekmo z ogromno željo po borbi, dokazovanju in konec koncev tudi zmagi. V zaključku tekme smo imeli nekaj sreče, a srečo si je treba na parketu tudi zaslužit.”

Naslednja tekma Domžalčane čaka v v torek, 26. 11., ko v goste prihaja neposredni tekmec za zgornji del razpredelnice Lige ABA 2, Sutjeska iz Nikšića. Tekma se bo v Športni dvorani Domžale pričela ob 19. uri. Vabljeni!

1. SKL, 8. krog (Polzela, 23. 11. 2019)

Hopsi Polzela – Helios Suns 86:87 (26:28, 22:18, 19:14, 19:27)

Hopsi: Collins 30 (6 podaj), Jelen, Morina 9, Pešak, Dragan 3 (5 skokov), Copot, Čebular 3, Goltnik, Vašl 19, Fowler 5, Atanacković 11, Vasilić 6 (5 skokov)
Helios Suns: Konjević 11 (5 skokov), Šikanić, Radovčić 14 (7 podaj), Prepelič, Pelko 26 (5 podaj), Bratec, Oman 5, Šantelj 8, Mahkovic 16 (8 skokov), Florveus 7 (5 skokov)