Domžalski košarkarjij so zadnjo tekmo državnega prvenstva odigrali pred skoraj tremi tedni, ko so prišli do zmage na gostovanju v Novem mestu. V naslednjem krogu so bili nato, zaradi lihega števila ekip v prvem delu tekmovanja, prosti. Po treh zaporednih tekmah v regionalnem tekmovanju je zdaj spet čas za 1. SKL, danes Helios Sunsi gostujejo pri Hopsih.

Dvorana na Polzeli je za marsikatero slovensko ekipo zagotovo eno najmanj “prijaznih” gostovanj, saj Hopsi doma redko izgubljajo. V letošnjem državnem prvenstu so tam že položili orožje Zlatorog, Krka, Terme Olimia in Šentjur, polzelska dvorana pa je tako v dosedanjem delu sezone še neporažena. Prvo napadalno orožje Hopsov je Američan Nathaniel Fowler, ki dosega po 15,2 točke in 5,0 skoka na tekmo. Kot sta v izjavah poudarila tudi oba tokratna sogovornika, bo treba biti pripravljen na hitro, čvrsto in agresivno igro domačih.

Leon Šantelj, Helios Suns: “Po težkem porazu v Ligi ABA 2 bomo poskušali že v Polzeli skočiti nazaj v zmagovalne tire. Ne bo enostavno, Hopsi so namreč sestavili spoštovanja vredno ekipo, ki je še posebej nevarna na domačem igrišču. Pripravljeni bomo morali biti na agresivno igro domačih, verjamem pa, da če se bomo držali danih navodil, lahko pridemo do zmage.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Hopsi so po stilu igre zelo podobni Borcu, ki nas je na zadnji tekmi regionalnega tekmovanja visoko premagal. Igrajo hitro, agresivno, prekinjajo napade, ogromno je igre ena na ena, in zaradi vseh naštetih dejstev so izredno neugodni, še posebej na svojem parketu. Ne glede na to, mislim, da je bila šola v Čačku zelo dobra in da bomo uspeli popraviti napake ter poskušali presenetit Hopse.”

Današanja tekma se prične ob 19.00, veseli pa bomo tudi kakšnega domžalskega navijaškega grla na tribunah polzelske športne dvorane.